kolmapäev, 18. august 2021

Powered by Nature: Varajane lind


Pakkisime asjad ning asusime kohe hommikul Kristiansandi poole teele, et sealt laevaga Taani sõita. Teekond oli maaliline, kuid elamustevaene. Tegime mõned peatused ning nautisime vaateid.
 
Kristiansandi jõudsime tunnise varuga ning tegime selle aja ilusti sadama kõrval olevas kalurikülas parajaks - sõime fish and chipse ning pesin tuvisitta oma dressipluusi pealt.
 
Kuna väljasõit hilines 10 minutit, andis kapten teada, et ta küll vabandab, aga kohalejõudmine hilineb 30 minutit. Ilmselt ei olnud matemaatika tal tugevaim külg koolis.
 
Laevas läksin korra tekile, et vaadata, kuidas Kristiansand mere poolt välja näeb. Tekk ja reeling olid rahvast täis. Kui minu lähedalt üks paar reelingu äärest lahkus, siis võttis nende taga seisnud matsakam daam nende koha sisse ning minu matemaatika väitis mulle, et kohas, kuhu enne mahtusid kaks, mahuvad ka nüüd ning seisin daami kõrvale. Selle peale võttis ta uuesti sisse oma koha meeter tagapool ning kommenteeris midagi distantsi hoidmise kohta.
 
Peale kolmetunnist loksutamist jõudsime Hirtshalsi ning esimesed autod said ka maha sõita kui korraga pidurit tõmmati ja rambid kõik uuesti üles. Selgus, et rampidega on mingi jama, aga nad tegelevad selle nimel, et me kõik kiiresti ja ohutult Taanimaa pinnale saaksime. Läks vaid pool tundi ning juba saimegi suuna Hotel Amerikale võtta.
 
Sõime õhtust, jalutasime fjordi ääres ning läksime magama.

Kommentaare ei ole: