neljapäev, 19. august 2021

Powered by Nature: Kuidas me Saksamaal poes käisime


Hotel Amerika oli ainus tervel reisil, kus meil ei olnud hommikusööki hinnas. Küll aga oli see võimalik omale lisada hinnaga 19 eurot inimese kohta. Kõndisime hommikul alla vaatama, et mida kaaviari siis selle raha eest pakutakse. Välja oli pandud umbes 3-4 sorti liha ning samapalju juuste. Tellimise peale saavat ka mune ja kooki. Ja kohvi. Otsustasime, et 38 euro eest saame sama kraami omale soetada Aldist ning vähemalt nädalajagu hommikuid oleks hooleta. Tegime peatuse esimeses teeäärses einelas ning alustasime seda päeva viinerite ja friikatega.
 
Kuna Saksamaa oli nii külje all, siis otsustasime sinna kiire shoppinguotsa teha - täiendada nii kosmeetika- kui toiduvarusid. Umbes kella kaheks oli see kõik tehtud ning sõitsime Odensesse, mis on tuntud kui Hans Christian Anderseni sünni- ja kodulinn.
 
Viisime asjad tuppa ning läksime linnaga tutvuma. Jalutasime kesklinnas ning vanalinnas. Viimane oli praktiliselt inimtühi ning nautisime neid ilusaid väikseid maju ja lilledes tänavaid.
 
Lõpuks leidsime ka restorani, kus süüa. Cafe Vivaldi nägi välja suhteselt suursugune oma kõrgete lagede ning osaliselt valgete laudlinadega. Tütarlaps suunas meid lauda ning ulatas kaks taanikeelset menüüd. Ühtlasi andis ka teada, et edasi peame ise hakkama saama - tellimused tuleb esitada leti ääres. Läksime küsima inglisekeelset menüüd, selgus, et neil pole. Kuna välisukse kõrval turistide tillitamiseks üks lühike siiski oli, siis tegi Scott sellest pildi ning kasutasime seda menüüna. Tellima minnes komistas järgmise takistuse otsa - nimelt ei osanud leti taga olev tütarlaps inglisekeelsete toidunimetustega midagi peale hakata ning palus Scottil selle asemel kasutada taanikeelset menüüd. Toit oli ok. Ja peaaegu see, mille me tellisime.

Kommentaare ei ole: