reede, 20. august 2021

Powered by Nature: Muinasjutumaal












Hommikusöögisaal pakkus esimese asjana desovahendit ning ühekordseid kilekindaid. Loobusime mõlematest, sest käed olid puhtad. Tavapäratult niru valikuga letist võtsin siiski mõned pannkoogid, keedumuna ja croissanti. Kui ma keedumuna koorima hakkasin, selgus, et sellele oli kuuma vett vaid kaugelt näidatud ning enne kui ma reageerida jõudsin, voolas pool sisu juba välja. Sõin pannkoogid ära.

Jalutasime alla jõe äärde ning ootasime, et kell saaks 10. Nimelt on Lakrids & Bülow pärit Taanist ning meie ootused olid kõrged suurepärase valiku osas. Kell sai 10. Neil oli riiulis umbes viis sorti. Kristiine keskuse letis on vähemalt 10... Läksime seepeale hoopis Bronutsi, et paar sõõrikut soetada. Tulime ära terve karbitäiega.

Umbes tunni aja kaugusel Odensest, otse Kopenhaageni külje all on Dagor - linn, mis on jõudnud Taani 10 ilusaima väikelinna nimekirja. Sõitsime esmalt mere äärde, et väike lõunane piknik teha ning seejärel jalutasime veel kollaste majade vahel ja lillelistel tänavatel ringi.
 
Õhtul kolmveerand viieks jõudsime majutuskohta. Saabumiskellaaeg pidi olema väga täpselt välja rihitud, sest check-ini jaoks oli antud kahetunnine aken viiest seitsmeni. Kes magas seejärel, kes käis jooksmas ning kolmveerand kaheksaks läksime Pinchosesse tapasid sööma. Tegemist oli meie jaoks uudse kontseptsiooniga, kus ainus nendepoolne tegevus oli meie laudajuhatamine. Toidu tellimiseks pidime äpi alla laadima, sealt tellima ning ise oma toitudel ka järel käima - joogid sai kätte baarist, söögid köögist. Võtsime umbes kümmekond erinevat tapast ning ühe korra viidi ka laua pealt musti nõusid ära. Arvet maksma hakates pakkus süsteem kohe mugavalt võimaluse ka jootraha lisada. Kuna me ei näinud võimalust teha seda nimeliselt (iseendale, sest keegi teine ei jooksnud meie nimel see õhtu isegi pooltki nii palju mitte), siis jätsime selle võimaluse vahele.

Kommentaare ei ole: