esmaspäev, 16. august 2021

Powered by Nature: Alaska
















Selle aja peale kui ma hommikul jooksmas olin ära käinud ja alla hommikusöögile jõudsime, oli kell ammu isegi meile algselt pakutud 8:15 läbi. Arvestades eilset õnnetut õhtusööki ei olnud meie ootused just eriti kõrged, aga letid olid lookas - nelja sorti munad, pannkoogid, vahtrasiirup, peekon, erinevad värsked puuviljad, ilma piima ja soolata kaerahelbepuder, krõbedad croissandid, singid-juustud jmt. Nad võiksid sama valikut pakkuda ka õhtuti.
 
Scott oli meile broneerinud Lysefjordi kruiisi ning kell 10 olimegi juba paadis. Seilasime Stavangerit ümbritsevate saarte vahel ning jõudsime lõpuks ka nimetatud fjordi, mis olevat üks ilusamaid kogu maailmas. Oli tõesti - nägime nii Preachers Pointi, kuhu meil homme ka matk plaanis, rohkelt koskesid, kolme kitse, vagabondi koobast ja palju mägesid.
 
Kella poole kahe ajal käisime hotellis vetsus ning suundusime seejärel ümber nurga asuvasse tacobaari kerget lõunat võtma. Astusime sisse tühja baari, kus terve saali peale vaid üks laud ühe mehe poolt hõivatud. Küsisime leti taga olevat noormehelt, et kas tellimine on letist või lauast ning mõlemad variandid olevat täiesti sobivad. Võtsime siis menüüd ja valisime laua. Valisime ka taco, lootuses, et veiselihataco on siiski veiselihast, mitte vegan nagu menüüs kirjas. Ja siis ootasime. Ja ootasime. Ja ootasime. Kuni ma lõpuks marssisin leti juurde ja esitasin tellimuse. Ja siis laua juurde tagasi, sest selgus, et kohe tuleb ära ka maksta... Tacod olid väga head.
 
Aga, et ükski kalor saamata ei jääks, siis tacobaarist liikusime edasi Donought Worry sõõrikubaari otsima. Nagu iga õige sõõrikubaar tegema peaks, olid neil kaks sorti leti peal ka testimiseks ja peale mõlema sordi proovimist arvas Scott, et sellest tegelikult piisas ju küll. Võtsime siiski ühe õunafritteri ja ühe vaarikanonparellisõõriku.
 
Hotelli õhtune gurmee nägi ette pipraveist praeriisiga ning kolme maitsetut salatit. Minu taldrikule jõudnud veis oli igal juhul pärit eile ülejäänud kanatiibadelt ja praeriis oli oma esimese elu tõenäoliselt elanud riisipudruna. Õnneks polnud kõht tühi ka :D

Kommentaare ei ole: