laupäev, 17. september 2022

Azur of Montenegro. Elu nagu katoliiklikul Saksamaal

















Hommikul kell kuus ärkame selle peale, et lähedalasuvas kirikus on tornikell katki läinud. Või mille muuga seletada seda, et laupäeva hommikul enne kukke ja koitu kell lööb sekundilise sagedusega mitu minutit jutti. Noh nagu Münchenis, aga kauem. Palju kauem.

Tänaseks oli meil plaanis sõita Lovceni parki ning teha seal ca 10km matk. Kuna hommik tundus endiselt ilma mõttes kahtlasevõitu, siis otsustasime mäkkejõudes vaadata, kuidas tundub ja kas läheb matkaks või mitte. Hakkasime üles sõitma ning tegime umbes iga kolme minuti järel peatuse, et vaateid imetleda. Kotori serpentiinis on 25 käänakut ning vaateid sealt ikka jagus. Iga korraga langes ka temperatuur vähemalt kraadi võrra. Kui jõudsime omadega pilvedeni, siis langes temperatuur juba kahe kraadi võrra iga kord ning riietele hakkas kerge veekiht tekkima. Matka jätsime ära, aga kõige kõrgema mäe otsas käisime siiski ära. Vaateid nautimas või nii. Vaade oli siis ühtlasele pilvekihile. Umbes 10 meetri kaugusel olevat inimest nägi ka, sealt edasi oli kõik puhta hülgehall.

Hakkasime ranna suunas liikuma ning kuna tee viis läbi Cetinje ning ma ei olnud veel kohvi saanud täna, siis parkisime seal auto ära ja kõndisime kohvikusse. Jalutasime veel natuke selles võrdlemisi inimtühjas linnas, vaatasime poodides 10-eurost brändikaupa ning saime uuesti kokku jalgrattal Balkanimaid väisava sakslasega, kes muuhulgas informeeris meid, et Cetinje näol on tegemist Montenegro endise pealinnaga.

Pealeõunal jõudsime ka Petrovicisse, checkisime ennast hotelli sisse ning läksime rannapromenaadile jalutama. Jõudsime ära käia nii naaberrannas, ronida kohaliku mäe otsa ja vaadata päikeseloojangut. Kiire SPA-ring, saunad ja bassein ning läksime õhtust sööma. Nagu tavaliselt, tellisime liiga palju süüa (kõik oli väga maitsev, muide) ning nagu sellest liiga paljust veel vähe oleks, võtsime ka magustoidud. Selgus, et meil ja Ambassadori restoranil on heast magustoidust täiesti erinev arusaam. Ning ka sellest, et kas šokolaadi mousse pähe ikka on sobilik šokolaadikeeksi serveerida.

Kommentaare ei ole: