pühapäev, 22. november 2009

Murgh makhani (võikana)



Murgh makhani kahele:

Lõika kaks kanafileed suuremateks tükkideks ja pane paariks tunniks jogurtimarinaadi.

Marinaadi jaoks:
Nõruta 400 ml topsitäis Nopri jogurtit. Purusta (blenderis) jupp ingverit ja 3 küüslauguküünt. Lisa jogurt, 1/3 tl tšillipulbrit või teravat paprikapulbrit, 1/4 tl vürtsköömnepulbrit, 1/4 tl garam masalat, 1/4 tl soola, 1 spl laimimahla, soovi korral jahvatatud sandlipuud või tandoori toiduvärvi ning sega kõik hästi läbi.

Kui kana on kpsetamiseks valmis, vala paksu põhjaga poti põhja õli ning vala potti kana koos marinaadiga. Küpseta madalal tulel aeg-ajalt segades kuni kana on pehme. Kana küpsemise ajal valmista makhani kaste.

Makhani kastme jaoks:
Purusta 350 grammi kirsstomateid ning pane need pannile. Küpseta ca 5 minutit, kuni vedelik on veidi aurustunud. Lisa 50 grammi sulatatud ja jahutatud võid, 1/4 tl paprikapulbrit, 1/4 tl garam masalat, soola ja soovi korral paar tilka äädikat. 30 sekundi pärast vala juurde 20 grammi kohvikoort ning sega kaste läbi. Vala kaste kana juurde, sega läbi ning serveeri kohe.

Mina tegin kana juurde naani, aga selle tegemine vajab veel pisut lihvimist :)

Tallinn,
22.11.2009

Kommentaare ei ole: