kolmapäev, 7. märts 2018

Go blue. "I miss Jane"


Tervitused seebikavaatajatelt! Kuigi ma omal ajal peale Tahmanägu olin veendunud, et minu seebikavaatamise ajad on läbi, sain siinsamas blogis paar nädalat tagasi teada anda, et oleme hakanud vaatama värsket seriaali "Jane the Virgin". Kuna hetkel on käimas neljas hooaeg (ca 80 osa praeguseks ekraanile lastud), aga meie selle alles avastasime, siis vaatame tavaliselt 2-3 osa õhtu jooksul. Noh, et ree peale saada. Paaril viimasel õhtul oleme Jane'i unarusse jätnud ja muuga tegelenud ning eile teatas Scott, et tema tunneb Jane'ist puudust ja parem oleks, kui me ta nüüd taas ekraanile tooks. Optimistlikult arvasime, et vaatame ühe osa ära, siis ühe osa lennundusseriaali "LA to Vegas" ja siis läheme magama, aga läks nagu ikka ehk süütu Jane'i cliffhangerite tõttu vaatasime lõpuks kolm neljakümneminutilist osa ära. Ja värske LA to Vegase. Netflixi järelvaatamise pluss on see, et seriaalides pole reklaamipause. Kui muidu mingeid saateid salvestada, siis on alati reklaamipausid sees (need saab õnneks küll edasi kerida). Näiteks LA to Vegas on kavajärgselt 30-minutiline. Sellesse poolde tundi mahub neli reklaamipausi... Neli pikka reklaamipausi.

Kui juba jutt telekavaatamisele läks, siis lisaks nimetatutele on siin ekraniseeritud ka raamat "Elu nagu Piiblis" ning alates veebruari lõpust saab korra nädalas vaadata seriaali "Living Biblically". Peategelane otsustas ühel päeval, et nüüd peab tema elu mõtte saama ning ta ise paremaks inimeseks muutuma ja otsustas 9 kuud elada sõna-sõnalt Piibli järgi. Nii ta sii skäib ringi ja loobib oma kolleegi, kes naist petab, kividega, tambib puruks telefoni, sest sul ei tohi olla ühtki teist iidolit peale jumala ning kannab vaid ühest materjalist riideid, sest mingil põhjusel ei poolda piibel materjalide segamist. Go figure.

Piltidel on märtsi esimese nädala hommikud. Üks neist väga hiline hommik. Tähenärija nimetaks seda vist lausa varajaseks pealelõunaks. Järjekorras alates esimesest märtsist.

Meie pesumasinal on kolm temperatuuritaset: külm, soe ja kuum. Arvasin algul, et lihtsalt mingi vanemat tüüpi masin, sest, noh, ma olen ikkagi harjunud erinevate programmidega ja temperatuuri valimise võimalusega külmast kuni peaaegu keemiseni. Ja siis selgus ükspäev, kui ma juba vähemalt viis kuud seda külm-soe-kuum varianti kasutanud olin, et siin riigis toodetaksegi masinaid, mis ise vett ei kuumuta vaid kasutavad seda, mis majapidamise üldtorustikust tuleb. Viimasel ajal on insenerid küll ka siin revolutsiooni tegema hakanud ning juba on saadaval ka pesumasinaid, mis ise vett soojendavad, aga üldjuhul kipuvad need olema sellises hinnaklassis, et enamus kasutab siiski endiselt seda külm-soe-kuum versiooni.

Kommentaare ei ole: