reede, 22. jaanuar 2010

Buddha kaitses meid

Paadisoidul Siem Reapist Battambangi oli mu korval istuval vanaharral buddha onnistusega long ymber randme. Olen kindel, et Tonle Sapi jarvel pääsesime eluga vaid tänu sellele. Kui te otsite Internetist infot paadisoidu kohta Sierm Reapist Battambangi, lubatakse teile maailisi vaateid ja kylaelu kallastel. Seda, mida te tegelikult saate, pole isegi väikses kirjas. Hommikul paigutatakse teid koiki euro- ja rahvusvahelisi noudeid eiravasse paati ning teie elu, kolme t-särgi, tagavarajalatsite, fotoka, passi ja kaldalt ostetud banaanikobara eest hoolitsevad nyyd kolm Kambodzha noormeest. Praegu on viimane aeg panna Buddha otsenumber oma mobiili kiirvalikusse.
Kell 8 ei ole kell 7 väljuma pidanud paat veel mootorit tööle pannud, sest yks bussijuhtidest, kes pidi veel reisijaid kokku korjama, on toenäoliselt sisse maganud. Kui lopuks soitma hakkate, on koik ilus. Joekallastel käib kylaelu nagu lubatud. Vähem kui 10 minuti pärast hakkate järve yletama. Esimese lainega on paat kreenis, rahvas näost valge ja karjub. Vett tuleb paat igast avausest, mida on on kaugelt rohkem kui kinnist seina. Kolmandik rahvast rabab omale päästevestid. Ylejäänutele ei jätku. See on see hetk kui minu koravl istuv vanahärra näitab oma säravpunast longajuppi ja meenutab Buddhale viimase lubadusi. Tema naisel nii sygavat usku pole ning ta surub mehele sylle päästevesti.
Ca poole järve peal on selge, milliste lainete tulles voib jätkata vestlust naabritega usuteemadel, milliste tulles rabada kovemini kinni päästevestist ja eesoleva istme seljatoest ning milliste puhul jagada Buddhale erinevaid lubadusi.
Varsti hakkab kallas paistma ning siis teate, et jogi ja rahulikum soit pole enam kaugel :)
Esimeses kaldakylas teete toenäoliselt pilti igast majast, teises ainult huvitavamatest, näiteks veepealne kirik ja diskoteek. Kolmandas yritate inimesi fotole saada ning neljandas ei viitsi enam fotokat välja votta. Viiendas motlete, et mitu kyla teid veel Battambangist lahutab. Eelinfo korras - lugematu arv.
"Don't sleep, you're missing the village, we are going through." - "Oh, I will skip the villages No 35 - 38 and small naked kids No 28 - 42. Wake me in village No 39." Battambangini oli jaanud veel ca 33-4h soitu.
Paadisoit pidi kestma 6h. Pelae kolmandat hakkas kergest igavusest suur tydimus saama. Siis aga selgus, et me olime saanud 2,5 boonustundi lisaks. Kuna need viimased 2,5h ei olnud kindlasti "the most spectacular views" siis toenäoliselt seetottu nad nende eest lisaraha ka ei kysiund :)
Battambangi hotellis maksab kahene tuba 5 dollarit. Ohtusöök koos ollega 4 dollarit. Kanepit tuli korvaltoast täiesti tasuta :)))
PS. Eelmise sissekande geko tuli meiega restosse kaasa ja vottis paar sopra ka yhes. Sein oli seal neid täis :)

2 kommentaari:

Esti ütles ...

Hommikune kohustuslik lugemine tehtud :D
Lahedat reisi jätku sulle :)

Anonüümne ütles ...

Tore, kui sain meelelahutust pakkuda :)