reede, 12. aprill 2024

Karpaatide aias. Järjekorrad













Selleks ajaks kui üks meist (mitte mina) hommikul üles sai, oli kell 9 ringis. Läksime hotelli lähedal olevasse kohvikusse ja sõime võileibu, marineeritud lõhet ja posheeritud mune. Koos nelja koeraga, kellest mitte kõik omavahel hästi läbi ei saanud.

Kuna ka siin hotellis anti padja asemel kõva puuhalg pea alla, siis küsisime retseptsioonist pehmemat ja madalamat patja. Selgus, et hotelli varud olidki limiteeritud nende patjadega, mis juba toas olid, aga äärmiselt abivalmis noormees otsis mulle välja kaubamaja aadressi, kust turist saab minna ja omale suurepärase padja soetada. Sinna juurde käis jutt, kuidas ka tema ise ei suuda hotellipatjadega magada ning ostis omale juba kuus aastat tagasi padja, millega siiani reisib ja magab. Turistid tänasid väärt info eest ja liikusid tuppa tagasi.

Selleks ajaks oli kell saanud 11 ning oli suhteliselt selge, et väljasõitu Musta mere äärde täna ei toimu. Võtsime siis suuna hoopis Ceauşescu residentsi. Majja sisse ilma organiseeritud tuurita ei pääse ning kuna järgmise tuuri alguseni oli üle poole tunni aega, siis ootama ka ei jäänud. Kõndisime läbi lähedalasuva pargi ning hea lugeja, tegime sulle ka pildid sealsest laste liumäest. Ilmselt soovivad kohalikud oma lastest tulevasi bobisõitjaid treenida ning alustavad sellega juba varajases nooruses.

Õppisime eilsetest vigadest ning kella ühe paiku olime omadega taas turul. Miciputkas oli täiesti muljetavaldav järjekord - nagu vanasti kui tekstiilipoodi lillelist kitliriiet tuli ning pool linna kannatlikult sabas ootas, lootes, et enne neid otsa ei saa. Peale 20-minutilist ootamist olid micid käes. Scott tõi veel kalaputkast oma eilse lemmikmüüja käest ka pudeli õlut ning hingas kõik neli vorsti sisse. Lemmikmüüjast ka - Scott küsis temalt eile õlut ostes, kas ta inglise keelt räägib. Daam vaatas talle pika pilguga ülevalt alla ja teatas, et ta räägib rumeenia, inglise ja prantsuse keelt ning pisut ka hispaania keelt. Selle peale lobisesid nad kohe pikemalt.

Õhtul läksime uuesti värsket pastat sööma. Plaan oli ka tuledes purskkaeve vaadata, aga läksime hotelli magama hoopis.

Kommentaare ei ole: