pühapäev, 6. märts 2016

Kuumas kontrastide linnas





KL on kontrastid. Lagunevad puitmajad kõrvuti uhkete pilvelõhkujatega, kaunid ja luksuslikud mošeed räpastel tänavatel. Hidžaabide alla varjatud juuksed ja madalad teksad, mis pool tagumikku paljaks jätavad. Kallid autod ning öised tänavad täis magavaid kodutuid.

Hommik algas taas külma dušiga ja kohviga. Nii, et natuke sai nagu värskemaks enne majast välja minekut. Läksin jälle sinnasamma india restorani ja võtsin roti canai, magusa roti ja kohvi. Kokkuvõttes oli kõik suhteliselt magus, välja arvatud kohv, mis oli ülimagus. Aga ikkagi niiea!

Palav on! Ausalt. Ja seda ütlen mina, kes ma ei salli külma. Aga no nii palav on lihtsalt. Koguaeg märg ja kerge peavalu. Otsustasin veeta päeva kaubanduskeskustes ning võtsin suuna KLCC ja Petronaste poole. Tegin pilti ja käisin poodides. Veetsin tunni-paar kohvikus ning ostsin omale 100 MYR eest nahast Converse'id. Ma poleks nahkketse vaadanudki, sest need kipuvad kallid olema, aga kuna müüja tuli turistile seletama, kuidas soodushinda lugeda (noh, see mahatõmmatud hind on tavahind ja number protsendikleepsul on allahinnatud hind, duh, kes oleks osanud arvata!) ja tegi seda ketside näitel, siis nägin, et need on alla vajunud 100 peale (ca 25 euri). Rohkem kui ühe paari ostmist (ühed beežid tennised olid ka peaaegu minu omad) takistasid mind vaid Air Asia pagasinõuded. Ühtlasi panin tähele, et UniQlo valik on riigiti (religiooniti?) väga erinev. Kui Berlinis ja Pariisis ei tea, mida ära võtta, sest tahaks kõike, siis islamimaal valitsevad poodi valdavalt kottis riided ja hidžaabid. Sain omale siiski ühe seksika maika ja ühe suvise särgi.

Kell kaks pidin Shahabiga kokku saama, aga keda polnud Starbucksis, oli Shahab. Jõudis "vähem kui viie minutiga" ehk nii ca 20 minutit hiljem. Sõime lõunat ja jalutasime tema juurde, et sealt koos ta girlfriendiga ta sõbra sünnipäevale minna. Pidu algas kell viis, me saime juba kell seitse liikuma ja olime in no time kolmveerand kaheksaks kohal. Olime teised saabujad.

Ausalt, see kuumus ajab hulluks! Kuna korteri rõduuks oli lahti, siis arusaadavalt kondintsioneeri sisse ei lülitatud ja kuna mehed tõmbasid jointi, siis hoiti pidevalt ka korteri välisust kinni. Neil hetkedel kui see lahti oli, siis liikus õhk natukenegi. Liitrite kaupa sisse joodud vesi tilkus juustest välja. Oeh, KL pole ikka minu jaoks. Guesthouse'is külma duši alla ja siis üritasin magada. Üritatud - tegemata. Megapalav. Käisin köögis kraad jahedamat õhku hingamas ja tagasi tuppa jõudnud, tegin ümberkorraldused: pikk maika selga (selle asemel, et ilma maikata siidist magamiskotis magada), magamiskott kõrvale, koridori avanev aken pärani ja kardin eest ära. Magasin ca poole kaheksani.

Kommentaare ei ole: