reede, 26. aprill 2013

Coconut Bread - kookosesaiakesed


A-Z ümber maailma jätkub. Neid saiakesi õppisin kaks aastat tagasi Belize'is tegema ning nüüd proovisin esimest korda ka kodus teha. Eriti maitsvad on ahjusoojalt.


Ca 25 saia jaoks läheb vaja:
750 gr jahu
4 tl küpsetuspulbrit
1 muskaatpähkel või kardemoni (mina eelistan kardemoni)
3 tl kuivpärmi
1,5 purki kookoskoort (või värskeltpressitud kookospiima)
vaniljeekstrakti
2 muna
ca 200 gr. võid


Pane kaussi jahu, küpsetuspulber ja riivitud muskaatpähkel. Sega läbi, lisa pärm ning sega uuesti. Vala hulka kookoskoor ning vaniljeekstrakt. Sega kõik kokku. Lisa munad ja või. Sega läbi, väga ühtlaseks segu ajama ei pea.

Vormi ümmargused pallid, pane pannile ning vajuta lapikuks. Kui tainas jäi vedelam, siis tõsta lusikaga pannile. Kui soovid magusaid saiu, puista pisut küpsetussuhkrut peale. Küpseta ca 30-40 minutit, olenevalt saiakeste suurusest.

Köök: Belize


Kommentaare ei ole: