neljapäev, 18. aprill 2013

1001 ööd - halvaakreem


See ülimagus, rikkalik ja nii lihtne magustoit on Türgi idee crème bruléest, ainult, et valmib ilma munadeta ning kordades vähema vaevaga. Ja on ka kordades magusam. Idee võtsin Taste of Beirutist ja lisasin juurde lusikatäie roosivett, mis tegi sellest minu meelest veel eriti araabiamaitselise magustoidu.

Vaja läheb:
300 grammi halvaad
pool klaasi piima või koort
poole sidruni mahl
1 tl roosivett
pähkleid 


Pane halvaa blenderisse, lisa piim, sidrunimahl ja roosivesi ning püreesta ühtlaseks. Vala väiksesse ahjuvormi, puista peale pähkleid ning küpseta 225 kraadi juures ca 10 minutit kuni kreemil on kuldpruun jume. Söö soojalt või määri jahtunult saiale.

Kommentaare ei ole: