laupäev, 6. aprill 2013

Blondie valge šokolaadi kreemiga


Mahedamaitseline blondie on kaetud või-toorjuustu-šokolaadikreemiga.

Vaja läheb:
300 grammi tükeldatud valget šokolaadi
250 grammi võid
150 grammi peensuhkrut
4 muna
2 tl vanilliekstrakti
200 grammi jahu
pisut soola
150 grammi hakitud pekaani-, mets- või kreeka pähkleid
Kreemi jaoks:
100 grammi tuhksuhkrut
75 grammi toasooja võid
150 grammi külma toorjuustu
100 grammi tükeldatud valget šokolaadi 


Kuumuta ahi 170 kraadini.

Sulata šokolaad ja või veevannis. Lisa suhkur ja sega korralikult läbi. Lisa ükshaaval munad ja vanilliekstrakt ning klopi segu pidevalt. Sega hulka jahu, sool ja pähklid ning sega tainas ühtlaseks.

Tõsta segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 170 kraadi juures va 20-25 minutit.

Kreemi jaoks vahusta või ja suhkur. Lisa korraga kogu toorjuust ning vahusta vähemalt viis minutit, kuni kreem on kerge ja õhuline. Sega hulka sulatatud valge šokolaad (jäta paar lusikatäit kaunistamiseks). Kui blondie on jahtunud, kata see kreemiga, nirista peale ülejäänud sulašokolaad ning aseta kook serveerimiseni jahedasse.

Kommentaare ei ole: