pühapäev, 3. jaanuar 2016

Praha päevikud. Kohaliku argipäev.











Kuna ma olen võimeline enam-vähem viisakalt hääldama oma kohaliku metroopeatuse nime (Jiřího z Poděbrad) ja viisin mehed ilma kaardita Vyšeradi parki, nii, et silm ka ei pilkund ja käsi google mapsi järele ei haarand, siis noh, mis siin ikka enam rääkida - kohalik, ma ütlen.

Aga siis sellest, mis viimastel päevadel toimunud on. Teisipäeval oli, nagu juba mainitud, Tuesday Toast. Enne seda tegime pikema ringi jõe ääres ja palju pilte. Ühtlasi olin sunnitud omale hiljem diagnoosi panema ning sellest tulenevalt otsisime ka kell 1 öösel Praha kesklinnas valveapteeki, et midagi põiepõletiku vastu saada ja võimalusel vältida kohalikku polikliinikusse minekut, et AB jaoks retsepti saada. Kui kolmapäeva hommikuks tundus, et natuke on toimima hakanud, siis kolmapäeva õhtuks seda tunnet enam polnud.

Igal juhul tuli kolmapäeval Flaco siia uut aastat veetma ja läksime õhtul Lal Quilasse (india restoran). Kuna Jose tahtis kokku saada, siis leppisime lähedalasuva baari kokku ja tegime seal mõned joogid. Yosef tuli ka. Jose'd ei tulnud. Tal olevat GPS pekkis. Eksole :D Kuna me üle 2,5 tunni teda oodata ei tahtnud, siis läksime linna, kus Adrian ja Enrique jalkat vaatasid. Ja sealt siis edasi veel ühte baari.

Kolmapäeval võtsime selle juba mainitud Vyšeradi plaani ning tegime tee peal Zanzibaris veel täiendava brunchi. Adrian ühines seal ka. Jalutasime nii kaua, kuni ikka täiesti külm oli ja läksime siis koju riideid vahetama. Sest kella seitsmeks oli laud dinneriks kinni pandud. Sõin karpkala, mis tegelikult on siinne traditsiooniline jõuluroog. Hea oli. Sealt jalutasime peole, mis tundus natuke igavavõitu ning võtsime Uberi hoopis kesklinna. Vaatasime kolm tundi sildadelt ilutulestikku ja jalutasime siis koju. Kell 22:30 nii kui Kaarli sillale astusime, hakkas kergelt lund sadama. Esimene lumi siin see talv põhimõtteliselt siis (ma ei arvesta seda, mida ma bussiaknast novembris Münchenisse minnes nägin). Hommikuks oli veel natuke katustel järel ja pealelõunaks polnud sedagi.

Reedel läksime Lokalisse sööma. Sest seal on teadaolevalt linna parim praejuust. Seekord ei läinud ma enam võikartulite õnge ja võtsin teada-testitud kartulipudru sibulatega. Adrian tellis õllega mixitud juustu (olgu öeldud, et ta küll maitses seda, aga ei söönud, Flaco üritas isegi lõhna endast eemal hoida ja Gaili oli see, kes pool kaussi tühjaks sõi). Lisaks sõid mõlemad mehed veel Roast beef'i with creamy sauce and cranberries, mis kõlas nagu gurmee, aga nägi välja nagu söökla. Vahukoor jõhvikatega oli hea :D Peale õhtusööki läksime Letenska parki, et vaadata sealt ametlikku ilutulestikku, mis algas kell kuus õhtul Vitkovi mäe otsas. Poolteist tundi varem kohale jõudes olime lootusetult hiljaks jäänud mingitegi heade kohtade saamiseks ja vaatasime seega pidu teisest reast. Pärast jõime veel Staromestska Namestil kuuma šokolaadi ning seejärel igaüks oma koju või siis kellegi teise koju :)

Laupäeval vanalinna- (sest Flaco tahtis suveniire) ja poering (sest igal pool olid aled) ja õhtul jagunemine majutuskohtadesse sarnaselt reedega. Vaatasime Adrianiga Popcorn Time'ist Praktikanti ja kuna talle meeldib mu hispaania keele aktsent, siis salvestas ta seda ka. Ja jagas sõpradega Argentiinas :) Nüüd ma olen kuulus erinevatel kontinentidel.

Kommentaare ei ole: