teisipäev, 13. märts 2012

Granadillijäätis

Isetehtud jäätised on imelised - nad võivad küll olla pisut kõvemad kui poes müüdavad, aga nad sulavad piimaks nagu vanasti :) ja maitsevad värskelt - koore, piima, marjade, sidruni, tumeda šokolaadi või apelsini järele. Granadillijäätises on kõike - pehme koorene maitse kombineeritud hapuka sidruni ja granadilliga.

Vaja läheb:
250 ml rõõska koort
250 ml piima
230 grammi suhkrut
1 sidruni riivitud koor ja mahl
6 granadilli viljaliha


Vala piim, koor ja suhkur kaussi ning sega kuni suhkut on lahustunud. Kata kauss kaanega ja pane sügavkülma. Tunni aja pärast vahusta segu miksriga läbi ning pane uuesti sügavkülma. Paari tunni möödudes vahusta uuesti, seekord klopi sisse ka sidrunimahl ja -koor ning granadilli viljaliha ja pane kauss tagasi sügavkülma. Kui segu on juba peaaegu kõva, vahusta veel korra, vala ümber kaanega suletavasse karpi ning jäta sügavkülma kuni jäätis on täiesti kõvaks muutunud.

Retsept on kokaraamatust "Murakarabadest oliivisaludeni, pereretseptide maailm" G-tähe alt :)

Kommentaare ei ole: