pühapäev, 25. märts 2012

Granadilli-toorjuustukook

See on teine siin mainitud kolmest koogist :) Ja on pärit Juta Raudnaski raamatust Samba, sake ja tšillikaun (kaasasin oma "Lehekülg 55/G" projekti ka muud retsepte sisaldavad raamatud peale klassikaliste kokaraamatute:). Originaalis on kook kaetud veel granadillikattega, aga siin Euroopa äärealadel pole granadillivalik just parim ning kui ma reede hommikul olin Solarisest ära ostnud kõik sobivad granadillid, jätkus neist täpselt täidise jaoks. Kook ise on imeliselt pehme ja kreemine ning mõnusa granadillimaitsega.

Vaja läheb:
400 gr Digestive küpsiseid
100 grammi võid

500 gr toorjuustu
125 ml granadilli sisu
3 tl riivitud laimikoort
2 spl laimimahla
100 gr suhkrut
2 muna

125 ml granadilli sisu
3 tl maisitärklist
1 spl suhkrut


Purusta küpsised ja sega pehme võiga ühtlaseks massiks. Suru võiga määritud ca 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja külgedele. Aseta külmkappi.

Lisa toorjuustule laimimahl ja -koor ja suhkur ning mikserda ühtlaseks. Lisa munad ja granadilli sisu ning mikserda uuesti. Vala ühtlaselt koogipõhjale ja küpseta eelsoojendatud ahjus 160-170 kraadi juures ca 40-45 minutit. Jahuta kook täielikult.

Sega 2 spl vett, maisitärklis ja suhkur, kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades kuni tärklis on lahustunud. Lisa veel 2 spl vett ja granadill ning kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades kuni segu pakseneb. Vala jahtunud koogile ning pane kook külmkappi vähemalt 6-8 tunniks.

Kommentaare ei ole: