neljapäev, 29. juuli 2010

Pärnu söögikohtadest

Iga kord kui ma Pärnusse lähen, on sinna tekkinud terve rida uusi söögikohti. Kas käin mina seal liiga harva või kasvab neid tõesti sinna meeletu kiirusega juurde :)

Esiteks selle suve kõige populaarsem kohvik-restoran Supelsaksad. Kodulehelt üle vaadanud, et nimetatud koht on avatud 8-23, seadsime laupäevahommikul kella 9 paiku sammud sinna, et hommikust süüa. Lauda istudes selgus, et köök avatakse alles kell 11 ja enne seda on võimalik vaid kohvi juua ja leti pealt värskeid saiu ja pirukaid osta. Minu küsimuse peale, et võib-olla tasuks nimetatud info ka kodulehele üles panna, nõustus ettekandja, et see on hea idee, kuid tänase seisuga, ligi nädal hiljem on see siiski tegemata. Saiad ja pirukad olid küll maitsvad, kuid meeletult rasvased (näpu vahele võttes muutus kardemonirulli pind väljavoolavast õlist/võist täiesti läikivaks). Märkusena olgu ka lisatud, et kui nende kodulehel olev menüü oleks avanenud, ei oleks me sinna hommikusööki otsima läinud, sest menüüst saab aru küll, et eraldi hommikusööki neil ei pakuta ning koorese pastaga päeva alustada ei tahaks. Ka menüü ei avane nende kodulehel endiselt.

Koidula pargi kõrval samanimelises hotellis olev söögikoht reklaamib ennast kui värske ja eestimaine ning menüü kinnitab, et kui mitte 100%, siis vähemalt 99% (võimalik, et oli 95%) on kõik puhas ja värske. Istusime terrassile ning meie lauast avanes vaade otse kööki. Leidsime ühiselt, et kui restorani köögis kasutatakse mikrolaineahju ja sellised töömeetodeid, siis tuleks aknad katta läbipaistmatu rulooga. Tellitud lasanje võeti külmkapist ning soojendati mikrolaineahjus. Grillitud kanaga salati ja wrapi kanad võeti samuti juba grillitult külmkapist ning soojendati raudade vahel. Sellise tegutsemise korral jääb natuke arusaamatuks suurelt väljareklaamitud puhtus ja värskus.

Vanalinnas, Picadilly kohviku vastas on avatud uus mahetoidurestoran. Kujundus on valge, avar ja lilleline ning magustoidud head. Aga. Tellisime igaüks magustoidu, millest laudatoodud kook oli ammu söödud, kui toodi jäätis ning ka sellest oli pool söödud kui jõudis kohale kolmas magustoit, vaniljekaste vaarikatega. Viimane neist magusatest oli tõeliselt suvine (ja loomulikult erakordselt rammus), jäätis ei olnud suurem asi ning mangokook oli lihtsalt tavaline. Menüü oli aga üsna ahvatlev, nii, et kui Pärnusse jälle asja, siis tõenäoliselt lähen sinna ka uuesti.

Tex Mex & Grill Mõnus Margarita - kui jätta kõrvale see, et nad mainivad oma kodulehel Mehhikot ning võtta seda kui tavalist grillirestorani, siis üldiselt on ta üsna kindla peale minek. Kui sealsed kokad kunagi tutvuvad erinevate maitseainete, ürtide, vürtside ja eelkõige tšilliga lisaks soolale ja kartuli üldmaitseainele, hakkab see võib-olla natuke rohkem mehhiko moodi maitsema. Hetkel on seal täitsa head grillitud fileed maisitõlvikute ja punase veini kastmega. Ainult, et marineeritud paprika oleks võinud kanale lisamata jätta.

6 kommentaari:

Margit ütles ...

Ma pole nagu märganud et neid uusi kohti nii palju juurde oleks tulnud:) See TexMex on küll juba 10 aastat Pärnus. Olen sinuga nõus ega ühtegi väga head kohta nagu polegi, millegi väga rahule jääks. Muidu käin vahest selle sama Mahediku vastas olevas Frensi kohvikus ja vahest teatrikohvikus. Üks uus koht on küll veel, kus ma pole isegi käinud. Kui jälle Pärnu satud, siis proovi järgi: http://www.a-hoy.ee/

Gaili ütles ...

Jah, mu sissejuhatus jäöi vist natuke poolikuks :) St, et uusi kohti tundub küll palju olevat, aga kõik selles postituses kirjeldatud pole mitte uued. Ka see Koidula oma on seal ammu, aga lihtsalt uued "Puhas ja värske" kirjad peale saanud.

Eelmise suve uued leiud olid mul näiteks Pesa (kuigi ma seal ei käinud) ja Postipoisi kõrval olev vahvlikoht.

Frens on Picadilly kõrval? Picadillys on jubehead trühvlid :P

Anonüümne ütles ...

Kindlasti tasub külastada Papli kohvikut! www.kohvikpapli.ee Allan

riina-lore ütles ...

Näed, alles nüüd lugesin seda postitust. Meie jäime Supelsaksadega väga rahule, aga ei käinud seal ka hommikust söömas. Pasta sobis nii lõunaks kui õhtuks väga hästi, kuigi kolmest korrast kahel käidud korral ununes ettekandjal miski lauda toomata.
Hommikusöökidest oli meie vaieldamatu lemmik ka Frensi kohvik. Seal näiteks sai värske toormoosiga putru juba kell üheksa ja capuccino oli ehe ja aus.
Mahekohvikut nägime ka, aga need paar korda, mis sisse kiikasime, ei olnud seal mitte kedagi ja see kuidagi hirmutas. Muidu aga tänuväärne ettevõtmine.
Ja kohe kindlasti ei soovita seda va Rannakohvikut, mis on selles rannaäärses tornis. Ettekandjateks on põhikooli plikad, kes arvutada ei oska ja kokaks ilmselt nende klassikaaslane, kes söögitegemisest miskit ei jaga.
Aga sinu arvustusi loen alati muigel sui :-)

Gaili ütles ...

Papli kohvik oli meil eelmisel suvel kõrvalmajas, aga tundus pigem "oma pere jaoks" olevat. Eks siis edaspidi vaatame üle.

Kui me seal Supelsakstes juba olime, siis vaatasime menüü ka üle :) Süüa nagunii ei saanud, siis viitsime lugemisega aega ;) Minu meelest on jube kahju, et siinsetes söögikohtades (ma ei mõtle nn. Itaalia kohti) peamiselt kooreseid pastasid pakutakse. Sama asi on ka Supelsakstes, aga mulle meeldivad tomati-, õli- ja erinevad pestokastmed hoopis rohkem.

Kui me mahekohvikus käisime, siis oli seal üsna palju rahvast, terrassile ei saanudki ja aega kulus ainult magustoitude peale ka meeletult.

Aire ütles ...

Kas Steffanis pole käinud? Seal on küll lisaks pizzadele ja pastatoodetele suurepärased vormiroad ja need tulevad küll otse ahjust