kolmapäev, 1. märts 2023

Helesinine lagoon. Ega sa rase pole? - Ei - Kindel?

 











 

Hommikul enne kukke ja koitu tellisime omale Uberi, et Bayahibesse sõita. Uber tuli kohale, aga teatas, et sellise kommiraha eest ta küll kuhugi ei sõida ning ta kas tühistab tellimuse või maksame talle 60 eurot. Maksime siis 60 eurot, sest Bayahibesse oli vaja saada.

Bayahibes sõin kõige maitsetuma arepa hommikuks ning seejärel suundusime Küberkassi kohvikusse, kus meid ootas järgmise majutuse perenaine. Nimelt olime Bayahibes selleks, et sealt edasi Saona saarele minna. Saar on looduskaitse ala ning kokku elab saarel erinevatel andmetel 300-500 inimest. Lisaks on kogu saarel kokku vaid kolm väikest majutusasutust.

Meil oli plaanis praamiga saarele minna, aga kuna hotelliomanikul, kes poole kohaga ka ekskursioone korraldab, oli paadis paar väljamüümata kohta, siis ta võttis praamiraha endale ning suunas meid oma paati koos kamba turistidega, kes päevatripile läksid. Enne pardaleminekut küsis daam kõikidelt naisterahvastelt, et ega nad rasedad pole. Minu eitava vastuse peale küsis, et olen ma selles kindel... Kuidas, palun? Siin riigis on keeruline leida söögiks midagi, mis poleks sai, riis või friteeritud. Tihtipeale ka kombo neist. Ja kogu selle menüü peale tuled kahtlema, et äkki ma olen sedapsi, mitte ennast süsivesikutest paksuks söönud?

Igal juhul saime kaasa teha esimese osa ekskursioonist - vaatasime meritähti, seisime madalas vees, sõitsime läbi mangroovide ning vaatasime, kuidas kilpkonnad ujuvad. Viimane vaatamisväärsus enne kui meid saarel maha pandi, olid kajakad. Või kalad. Ma ei saanudki lõpuks aru (sest kogu jutt oli hispaaniakeelne) - madaam andis kõikidele jupi saia ja seda tuli siis eluloodusele pakkuda. Saia peale oli paadiümbrus täis kalu ja paadi kohal tegi tiire mitukümmend kajakat.

Lõpuks randusime Manu Juani kalurikülas, kuhu on plaan jääda neljaks päevaks. Muuseas, Saona saar on tuntud ka kui võtteplats, kus filmiti Helesinine laguun.

Saime tuppa, kus lubatud merevaade avaneb maja küljelt läbi kitsaste ribide ning mida näed alles ennast vastu seina surudes ja konkreetse nurga alt vaadates.

Saarel on kuum. Liiv on tuline ja õhuga on kitsas käes. Palmi all on enam-vähem. Sõime Paradiisirestos valget riisi ja musta riisi natukese kana ja kalaga. Scott leidis ühtlasi omale uue lemmiku - must riis on tehtud ubade ja natukese kookosega.

Kommentaare ei ole: