esmaspäev, 25. märts 2013

Kohevad banaanipannkoogid


Peale mitmeid katsetusi ja ebaõnnestumisi, siit nad nüüd tulevad - õhulised, kohevad ja suussulavad banaanipannkoogid. Märksõnadeks hapupiim, kergitusaine ja rohkelt võid. No, et ikka rammus oleks. Rannahooaega ju nagunii ei paista.

Vaja läheb:
1,25 klaasi jahu
1,25 klaasi hapupiima
0,5 klaasi sulatatud võid + 2 spl praadimiseks
2 suurt muna
2 tl suhkrut
pisut soola
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
3-4 küpset banaani, viilutatud


Sega kokku kõik peale banaanide ja 2 spl või ning pane natukeseks kuni üleöö külmkappi.

Lase pann keskmisel kuumusel soojaks ning pane pisut võid pannile. Prae kolmekaupa pannkoogid mõlemalt poolt ilusti kuldpruuniks ning vaata ka, et nad korralikult läbi küpseksid.


Banaanide lisamiseks on kaks võimalust:
1. Kui oled taigna pannile pannud, kata kohe iga pannkook 3-4 banaaniviiluga, lase läbi küpseda ning prae seejärel ka teiselt poolt kuldpruuniks.
2. Seni kuni tainas külmkapis on, sulata pannil või ja 1 tl suhkrut ning prae banaaniviilud selles kuldseks. Tõsta pannkookide praadimise ajaks kõrvale ning serveeri hiljem pannkookide peal.

Kommentaare ei ole: