esmaspäev, 28. jaanuar 2013

Early birds' sunrises

Monele (naiteks mulle) voib tunduda, et aasia toit saab siin blogis teenimatult vahe tahelepanu :) Igal juhul tuleb siit nyyd hommikusoogikirjeldus. Votsin tavaparase krobeda roti, aga seekord oli sinna muna sisse praetud. Kaste polnud tavaparane canai, vaid midagi vedelamat, aga koik kokku oli ylimaitsev. Kuna ma oskan omale nyyd kohvi tellida ning enam ei saa sellist, kus magusale kondenspiimale on tilk kohvi lisatud, siis olen ka kohviga enam-vahem rahul.

Laksime oma ekskursioonile teeistandustesse. Tavaparaselt oli sinna ka koiksugu muid asju programmi pandud, aga teeistandused ja sammaldunud mets olid lahedad. Kuskil liblikafarmis tahtsid kymmekond noort nepit minuga pilti teha, koigepealt ykshaaval, siis paarikaupa ja hiljem juba terve pundiga :) Aga teeistandused on voimsad - loputud roheliste hekkidega kaetud maekuljed, taamal maed udus ja pilvedes sinamas. Veel vaike ringkaik marjas sammaldunud metsas ja tagasi Tanah Ratasse.

Peale lounat tegime kylale ringi peale, jalutasime moshee juurde, uurisime, kus saaks duriani syya, vaatasime yle koik soogikohad ning yritasime ohtuks midagi valja valida ja ostsime pealelounaseks siestaks puuvilju.

Asjade tasuta saamises oleme osavad. Melakas "maitsesime" yhes poes erinevaid shokolaade, teises varskelt ahjust tulnud ananassikypsiseid, ooturul mingit kohutavat neoonroosat riisijubedust (seda myyakse igal pool ja hea, et proovisime, muidu ma oleks ostnud vist mingi hetk) ning siin nyyd duriani. Yhes letis loikas mees parajsti frittimiseks lahti ning lubas meil lahkelt ennast ise teenindada. Monus ja kreemjas oli, mees naitas veel parimad tykid katte ka.

Kui jutt juba jalle toidu peale laks, siis tuleb mainida, et toit on siin toeliselt hea ja odav - keskmiselt peaks meie kulud toidule nii 5-8 euro kandis paevas olema ja soonud oleme koike ja vaga mitmekylgselt. Samas ei satu me kunagi tanavatoidukohtades teisi turiste nagema.

Vedelesime pealelouna oma terrassil, lugesime raamatuid ja pidasime niisama siestat. Ohtust soime juba tavaks saanud katuse all ning Tom Yum oli kuum :)

Kommentaare ei ole: