teisipäev, 14. august 2012

Tomati-aedoasalat egiptusepärase munaga


Kiirelt ja lihtsalt valmiv, kuid sealjuures väga toitev salat. Koos munaga serveerides piisab ühest portsust eraldi eineks. Mina tegin beirutipärase salati juurde egiptusepärase ülepraetud muna :)

Vaja läheb:
pool kilo aedube
1 sibul, hakitud
2 suurt tomatit, tükeldatud
3 tl balsamicot või sidrunimahla
6 tl oliiviõli
soola
värskelt purustatud pipart
värsket basiilikut
mune (vastavalt sööjate arvule)
võid praadimiseks 


Keeda või auruta aedoad. Keeda munad omale sobivalt. Koori, veereta soola ja pipra sees ning prae sulatatud võis kuldpruuniks.
 
Lase ubadel natuke jahtuda ning sega hulka tomat, sibul ja basiilikulehed. Kastmeks sega õli, balsamico või sidrunimahl, sool ja pipar. Vala kaste salatile, aseta kõige peale muna ning serveeri.


Salatiretsept on Beiruti maitsetest ning munaretsept Araabia köögi radadelt.

Kommentaare ei ole: