neljapäev, 16. veebruar 2012

Puttanesca moodi pasta

Pasta alla puttanecsa tähendab "nii nagu hoor seda teeks". Selles osas, kust nimi tuleb, lähevad arvamused lahku - meeldivam versioon on, et selle tugevalõhnalise pastaga üritasid Itaalia lõbunaised kliente enda juurde meelitada. Kuigi retseptid varieeruvad, on kaste siiski nii soolane (anšoovisest), vürtsikas (tšillist) kui aromaatne (küüslaugust). Kastme valmistamiseks kuluv aeg on sama, mis kulub pasta keetmiseks :)

Vaja läheb:
spagette või tagliatellet
1 tuunikalakonserv
1 küüslauguküüs
1 tl kappareid
6-8 anšoovisefileed õlis
oliive
1 purk purustatud tomateid
tšillikastet
sidrunit või laimi
Pane pasta jaoks vesi keema. Samal ajal kuumuta pannil õli ja pruunista selles kergelt küüslauku. Lisa kapparid ja anšoovisefileed. Prae paar minutit ning lisa seejärel tuunikalatükid ja pisut tšillikastet. Vala peale purustatud tomatid (võid need enne blenderis püreestada) ja hakitud oliivid ning jäta kaste hauduma. Pane pasta potti ning keeda al dente. Kurna pasta ja sega kastmega. Soovi korral maitsesta sidrunimahlaga.


Kommentaare ei ole: