neljapäev, 30. juuni 2011

Avameelselt köögist

Anthony Bourdain - Avameelselt köögist

Kuna ma olen erinevaid toidu- ja restoraniteemalisi raamatuid lugenud juba üksjagu, siis väga palju uut siin ei olnudki. Erandiks tõesti suurte restoranide köökide toimimine Ühendriikides. Sest varasemad loetud raamatud on valdavalt keskendunud väikestele, kodustele või lihtsatele kohtadele.

Lugemine ise tekitas vastakaid tundeid. Ühest küljest kirjutas Bourdain kaasahaaravalt, teisest küljest on tema elus ja töös liialt palju narkootikume, ülbust, hoolimatust ja ropendamist.

Tõlke osas tahaks küsida, misasjad on "piff", "kaputšino" ja "vinigrett" ning mis eristab lantši lõunasöögist peale toimumisaja (peale lantši, mis toimus lõunal/pealelõunal hakati ette valmistama lõunasööki, mis leidis aset peale kella kuut õhtul) ning kuna algab sel juhul õhtusöök?

Kommentaare ei ole: