laupäev, 23. mai 2009

Genova

Vaatasin plakatit ja ootasin mõnusalt sooja Itaalia-hõngulist filmi. Seda ei tulnudki. Selle asemel olid turiste täis rannad ja ohtlikud Genova vanalinna tänavad. Kas seal ongi igal nurgal prostituudid ja pätid ja kojuminnes tuleb seinaääri mööda hiilida?

8-aastane Mary ja 16-aastane Kelly sõidavad koos emaga autos ning ootamatult katab tagaistmel olev Mary "vastutulevate autode äraarvamise mängu" käigus ema silmad kätega. Järgneb avarii, milles saab roolis olnud ema surma ning tagaistmel ilma turvavöödeta sõitnud tüdrukud pääsevad kergemate vigastustega. Viie kuu möödudes on isa vastu võtnud otsuse kolida tütardega aastaks Itaaliasse. Isa hakkab ülikoolis suvekursust juhendama, Kelly kohalike noormeeste seltskonnas ringi liikuma ning Mary ema olemasolu ette kujutama. Kelly öistest väljasolemistes, suitsetamises ja alkoholitarbimises isa probleemi ei näe, ka ei pane ta tähele tütarde omavahelisi suhteid või õigemini nende puudumist. Filmi lõpus, peale Mary teistkordset kadumist hakkavad lõpuks ka isa ja Kelly perekonna tähtsust mõistma.

PS. Ma loodan, et Sõpruse kodulehele filmi kokkuvõtte kirjutanul jäi see esimeseks ja viimaseks katsetuseks antud vallas.
PPS. Kinosaali "baaris" töötav noormees oleks võinud neil hetkel, kui filmis oli vaiksem lõik, oma kaardiladumise arvutis korraks pooleli jätta mitte meeleleitlikult edasi klikkida.

Kommentaare ei ole: