kolmapäev, 13. september 2023

Go Blue. Vana trummi tagumine







Pärast poeringi oli plaanis minna Howellisse Dairy Queeni, aga kuna Scottil oli kõht tühjaks läinud, siis läksime hoopis Mäkki ja peale seda ei oleks meile mingi jäätis enam kuhugi mahtunud. Läksime koju tagasi.

Õhtul läksime (taas) Knights'i sööma ning etteruttavalt ka Scotti sünnipäeva tähistama. Võtsin steigi ning kuna valida sai ükskõik, millise lisandi, siis valisin puuviljasalati. Scott võttis oma steigi juurde jälle sbularõngad ning Scotti ema oma kala juurde ahjukartuli. Kõikide praadide juurde käis ka siin riigis tavapärane vitamiiniamps - ülekeedetud ja maitsestamata köögiviljad. Pole siis ime, et ameeriklased köögivilja ei hinda kui neile sellist õnnetut porgandit ja aeduba serveeritakse.

Aga ma tegelikult tahtsin taas kord kirjutada avalikest vetsudest. Jeerum küll - need hiigelpraod ukse ja seina vahel, kust võib vabalt sisse vaadata, mida täpsemalt poti peal tehakse... Seekord oli ühes kohas vahe selline, et mul mahtus kolm sõrme sinna kõrvuti. Ja need ise vett tõmbavad vetsud, kus ühe seansi jooksul jõuab see pagana pott kolm korda loputada. Ja siis need, kus potil ei käi kaant peale (ehk KÕIK avalike kempsude potid), aga nupu vajutamiseks tuleb enam-vähem peadpidi koti kohale kummarduda. Siin riigis ei ole ka parima tahtmise juures nii võimalik vetsus käia, et potiloputuspiiskasid sisse ei hinga. Ja vetsupaberirullid on endiselt ca põlvekõrgusel. Ainsad positiivsed asjad on see, et tasuta tualett on enam-vähem igas suuremas poes olemas ning üldjuhul on kempsudes ka üks suurem kabiin, kuhu mahub normaalselt sisse.

Muide, käisime ükspäev TJ Maxxis ja kõlaritest tuli teade hoida sotsiaalset distantsi teiste külastajatega.

Ma hetkel ei suuda meenutada, kas ma juba kirjutasin, et TJ Maxxis on uus valik lõhnaküünlaid. Sobilikud perenaisele, kes kokata ei armasta, aga tahaks, et majapidamises pidevalt kartulipudru hõng oleks. Uued sordid olidki nimelt kartulipuder ning Mac'n'cheese. Kui mac'n'cheese'il oli veel enam-vähem ok lõhn, siis ameeriklaste kartulipuder lõhnas sama jubedalt kui nende ilma soolata keedetud hall kaerahelbepuder maitseb. Ma saaks veel aru, kui neil oleks pakkuda praekartuli ja - sibulalõhnaline küünal. Sellel oleks jumet.

Kommentaare ei ole: