kolmapäev, 9. november 2016

Rundschau München. Hinnapoliitika. Sakslased.







Sel ajal kui Eestis on lumi nabani ja autodel küljepeeglini, on Münchenis endiselt päikeseline ja kirju. Lund oli ükspäev paari tunni jagu, nii, et kes sel ajal koosolekul juhtus olema, sellel võiski nägemata jääda.

Neljapäeval käisime Italian Shotis Hugosid joomas ja trühvlipizzat söömas. Klaas veini oli 6.50, mis tundus natuke kallivõitu. Aga kõik on suhteline, sest kui reedel Herzogis käisime ja seal klaas veini 11 eurot maksis, hakkas Italian Shoti oma täiesti soodne tunduma. Selle kõige peale võib minna aga supermarketisse ja osta viieka eest pudeli täiesti viisakat veini.

Mul on vaja Eestisse pakk saata. Kuna mul pole piisavalt suurt kasti, siis pakkisin kahte kasti, panin üksteise peale ning tõmbasin teibi ja toidukilega korralikult kinni. Tassisin Deutsche Posti / DHLi, tõstsin kaalu peale ning sain teada, et kiletatud paki lisatasu on 32 eurot. Lisaks siis kaalu järgi makstavale 32 eurole. Kuidas palun? Jah, kui on kiles, siis tuleb 32 eurot lisaks maksta. Kui on tavalises pappkastis, siis lisatasu ei kohaldu. Ei, meil ei ole teile piisavalt suurt kasti müüa. Palun vabandust, aga habt ihr die nicht mehr alle?

Saksa täpsus ja korraarmastus on ka ainult tervitatav. Lepinguid sõlmitakse siin kuu või poole kuu täpsusega. Ehk näiteks nii töö- kui üürilepingud algavad kuu esimesel päeval ja lõpevad kas 15ndal (väga erandkorras) või kuu viimasel päeval. Lihtne, onju. Keegi ei pea näiteks 23ndat augustit meeles pidama. Aga tahad kolida. Valid omale uue korteri välja, teed lepingu, et esimesel veebruaril kolid sisse. Annad oma praegusele landlordile teada, et plaanid välja kolida ning korteri üleandmine toimub 31.01. Koogitükk. Aga. 31.1 ja 1.2 vahele jääb terve öö. Vot siis kolidki oma kraami, kassi ja elutoadiivaniga üheks ööks hotelli. Hea, kui köögimööblit kaasa tassima ei pea, sest lisaks muule on siin linnas tavaline, et kortereid üüritakse välja ilma köögimööblita. Tuleb üürnik, tuleb oma köögimööbliga. Kui tal väljakolides veab, siis õnnestub tal uuele üürnikule köögimööbel maha müüa, kui mitte, siis peab selle ka oma kulu ja kirjadega enne kuu lõppu likvideerima.

Kommentaare ei ole: