teisipäev, 12. mai 2015

Kookospiimajuust


Mulle igati meeldivad lehma-, lamba-, kitse- ja pühvlipiimajuustud. Seega pole taimse juustu näol minu laual tegemist kaugeltki mitte loomsest piimast loobumisega vaid pigem millegi uue ja huvitava katsetamisega. Teha on seda juustu muide imelihtne (kui vajalikud koostisained olemas on).


Vaja läheb:
2 x 400 g purki täisrasvast kookospiima (rasvasisaldus 16-17%)
1 tl (valge veini) äädikat
2 tl (mere)soola
3 kuhjaga tl agar-agari pulbrit
1 tl paprikapulbrit
3 tl broilerimaitseainet
5 kuhjaga spl maisitärklist
6 spl maitsepärmi ehk pärmihelbeid


Võta kaks ümarat kaussi ning määri (oliivi)õliga kokku.

Sega maisitärklis natukese kookospiimaga läbi ja aseta kõrvale. Sega ka agar-agar natukese kookospiimaga läbi ja jäta kõrvale. Aja ülejäänud kookospiim potis keema ning keeda umbes pool minutit, kuni piim on täiesti segunenud. Lisa äädikas, vispelda läbi, lisa sool ja vispelda veel. Lisa kookospiimaga läbi segatud agar-agar ja vispelda segu korralikult läbi. Keeda ja sega pidevalt vispeldades umbes minut aega. Lisa paprikapulber, broilerimaitseaine ning maitsepärm. Vispelda ühtlaseks ning lisa kookospiimaga läbisegatud maisitärklis. Keeda umbes minut samal ajal endiselt vispeldades. Vala kuum ja vedel juust õliga määritud kaussidesse ning jäta ca pooleks tunniks jahtuma. Seejärel pane juust umbes 40 minutiks sügavkülma. Lõika juustuääred noaga kausi küljest kergelt lahti ning kummuta juustupallid lõikelauale või taldrikule.


Retsept siit.

Kommentaare ei ole: