laupäev, 14. aprill 2012

Greibi-avokaadosalat

Mitu korda järjest on õnnestunud turult saada enam-vähem pehmeid avokaadosid. Lisaks guacamolele on avokaadosid võimalik panna kõikvõimalikesse salatitesse, mis kevadisel ajal on nii kerguse kui värvide tõttu eriti ahvatlevad :) Antud salatis on kombineeritud avokaadode võine tekstuur ja mahlane ning kergelt hapukas greip.

Vaja läheb:
6 tl oliiviõli
3 tl valge veini äädikat
1 punane greip
2 küpset avokaadot
rohelist salatit
soola ja värskelt jahvatatud pipart


Vispelda suures serveerimiskausis õli ja äädikas, lisa sool ja pipar ning vispelda veel. Lõika greibil ära pealmine ja alumine osa kuni viljalihani, seejärel koori ning eemalda ka mõru valge nahk. Hoia kooritud greipi kastmekausi kohal ning lõika fileerimisnoaga ettevaatlikult nahkade vahelt viilud välja ning pane need koheselt kaussi. Pigista ka ülejäänust nii palju mahla kui võimalik kaussi. Lõika avokaadod pooleks, eemalda kivi ning koori ilma nuga kasutamata. Viiluta ning pane kohe kastme sisse. Sega korralikult läbi, et avokaado ei jõuaks enne serveerimist pruuniks minna. Rebi salat tükkideks, sega ülejäänud hulka ning serveeri.

Retsept on raamatust "The food and cooking of MEXICO, South America and the Caribbean".

Kommentaare ei ole: