reede, 2. september 2011

Karamelline kaalikas kardemoniga


Lappasin eile õhtul Vahemere maade kokaraamatut ja Lähis-Ida alt jäi silma pealkiri karamellistatud porgandid kardemoniga. Mulle meenusid ema ja vanaema tehtud karamellised kaalikad, mida ma nii lapsena kui ka hiljem väga armastasin. Tegemist on karamellistatud suhkrus praetud kaalikaviiludega, mis maitsevad lihtsalt imeliselt. Otsustasin, et kuna külmkapis on üks kaalikas ootel, siis täna õhtuks on karamelline kaalikas kardemoniga. Kui ma aga õhtul kokaraamatu ette võtsin, et kontrollida, kas peale suhkru ja kardemoni sinna veel midagi sisse läheb, selgus ootamatult, et ma oleksin õhtul pidanud ikka retsepti ka vaatama :) Lisaks eelpoolmainitud koostisainetele oli nimekirjas veel piim, või, jahu ja sidrun. Nii, et ei saa midagi öelda, et vaid eestlased armastavad oma jahutoite :)

Vaja läheb:
pool kilo riivitud kaalikat või porgandit
150 grammi suhkrut
500 ml piima
0,25 tl jahvatatud kardemoni
2 tl riivitud sidrunikoort
2 sl võid
2 sl nisujahu

Kuumuta porgandit/kaalikat, suhkrut, piima, kardemoni ja sidrunikoort potis ca 10 minutit kuni juurvili on pehme. Kurna segu, kuid jäta vedelik alles. Sulata puhtas potis või ning pruunista selles kergelt jahu. Sega juurde juurvili ning hauta ca 5 minutit. Sega hulka vedelik ja hauta veel 5 minutit. Serveeri kuumalt näiteks liha juurde.

Kommentaare ei ole: