reede, 1. aprill 2011

Tainas küpsetatud kanapasteet


Vaja läheb:
200 kuni 250 g lehttainast
1.5 dl kookospiima
0.75 dl madeirat
0.5 dl riivsaia
1.5 tl soola
1 tl värskelt jahvatatud pipart
0.5 tl paprikapulbrit
0.5 tl Garam Masalat
0.5 tl jahvatatud tšillit
0.5 tl jahvatatud ingverit
500 g hakitud kanafileed või kalkuniliha
2 muna
100 g sinihallitusjuustu

Vooderda 1,5-liitrine piklik vorm lehttainaga. Jäta ühe külje pealt piisavalt palju tainast üle, et saaksid selle hiljem kaaneks peale panna.
Sega köögikombainis kookospiim, madeira, riivsai ja maitseained omavahel. Lase 15 minutit paisuda. Lisa hakitud kana- või kalkuniliha ja munad. Sega köögikombainis täisvõimsusel 1-2 minutit. Lõpus lisa tükeldatud sinihallitusjuust.
Kalla segu tainaga vooderdatud vormi, kata vorm kõrvalepandud tainatükiga. Määri lõikakohad veega ja suru sõrmede või kahvli abil tugevasti kinni.
Küpseta vesivannis 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit.
Lase pasteedil vormis veidi jahtuda, siis kummuta vaagnale. Lõika õhukesteks viiludeks.

Retsept Nami-Namist.

Kommentaare ei ole: