teisipäev, 15. veebruar 2011

Que bien, que bien

Pealkiri on parit meie eileohtuselt saatjalt, kes meile seda pidevalt korrutas ("Kui hea, kui hea" /et ta meiega kokku sai/).

Mexico City lounabussiterminal on karmima turvakontrolliga kui oli eile Chetumali lennujaam. Seal koigepealt kaaluti pagas, siis tuli see ise tassida turvakontrolli, kus turvamese koti lahti tegi ning natuke sees sobras. Seejarel lasti kott veel mingi puhuriga yle (narkokontroll?). Peale seda laks siis see araantav pagas oma teed ning ise koos kasipagasiga tavalisse turvakontrolli. Muide, koiki suuri kotte ei kontrollitudki yle, enne kontrolli tuli vajutada nuppu ning soltuvalt sellest, kas tuli punane voi roheline tuli, laks pagas kas katsumisele voi otse lennukisse. Kasipagasi kontrolli oli ka pigem symboolne - me molemad laksime sealt labi tais veepudelitega. Tegelikult oli see meie poolt taiesti tahtmatu liigutus, sest me ei osanud arvestada, et peale pagasi araandmist enam terminali avatud alasse (ja poodi) ei saa. Peale kasipagasi kontrolli tuli vaid ootesaal toolide ja paari prygikastiga. Kea tualetti tahtis, pidi uuesti turvakontrolli labima.

Mexico City bussiterminal Sur´is paasevad piletita persoonid vaid ootesaali. Sealt edasi busside juurde lastakse vaid need, kellel on pilet. Ja needki koige rohkem 10 minutit enne bussi valjumist. Araantav pagas margistatakse ning bussi voetav pagas vaadatakse enne bussi lubamist labi. Moned reisijad ka katsuti labi.

Ultramoodsas bussis on suured istmevahed ning seal naidati filmi. Filmiga samal ajal mangis juhil ka raadio umbes sama kovasti ning filmitekst jooksis paralleelselt uudiste ja Whitney Houstoniga. Esimest korda soitsin bussis, kus olid eraldi tualetid meestele ja naistele. Aga neil kurvilistel magiteedel oleks pigem metsapeatust eelistanud, bussis liikumine oli vordlemisi raskendatud :)

Hobedapealinnas
Taxco on imeliselt paigutunud orgu ja uskumatult korgelt maekylgedele. Yhe mae tipus on Kristuse kuju, temast monevorra madalamal Guadalupe Neitsi. Lisaks on linnavaated kaunistatud mitmete kirikute ja Zocaloga. Kuid eriliseks teevad selle linna kitsad tanavad, mis suuremalt jaolt kulgevad pystloodis. Ja uskuge, see linn on vaga korge :) Samas on tegemist linnaga, kus taksodel on linnasisene fikstasu 16 peesot (ca yks euro) soidu eest.

Taxco on hobedapealinn. Siin on lugematu arv hobeehete poode. Lisaks neile on siin mitmeid helmepoode (eile ohtul avastasime Mexico Cityst terve helmekvartali).

Kommentaare ei ole: