neljapäev, 4. november 2010

Tom Kha Gai


Tai supid on minu köögis täiesti asendamatud. Valmivad kiirelt ja kergelt ning juba koostisosade väljavõtmise ajal hakkab köök imeliselt lõhnama. Kaffirilaimilehtede värskus, sidrunheina hapukus, natuke hiljem kookospiima magusus ja veel laimi tsitruselisust. Valmistamine on peaaegu sama nauditav protsess kui hiljem söömine :)

Tom Kha Gai kahele:
1,5 kl vett
2 tšillit
2 laimi
ca 2 cm jupp ingverit (tegelikult tuleb seda suppi küll kalganiga teha, aga Eesti oludes eelistan mina värsket ingverit kuivatatud kalganile)
1 sidrunheinavars
3-4 spl kalakastet
1/2 kl kookospiima
2 kanafileed
peotäis seeni
peotäis kirsstomateid
2 spl palmisuhkrut
5-6 kaffirilaimi lehte
väike punt värsket koriandrit

Viiluta pool tšillit koos seemnetega, pane väiksesse kaussi ja vala peale natuke külma vett. Jäta seisma.

Pane ülejäänud vesi koos kookospiima, viilutatud ingveri ja ribadeks lõigatud sidrunheinaga keema. Lase natuke keeda, sega pidevalt ning lisa kuubikuteks lõigatud kanafilee, seened, tomatid, ülejäänud tšilli viilutatult (kui soovid teravamat suppi, jäta seemned ka sisse) ja laimilehed. Lase keema tõusta, maitsesta palmisuhkru, kalakastme ja laimimahlaga.

Serveerimisel lisa julgelt värsket koriandrit ning paku suppi koos eelnevalt valmistatud tšilliga, millega iga sööja saab vastavalt soovile oma suppi maitsestada.

Kommentaare ei ole: