kolmapäev, 27. oktoober 2010

Kus on reisisaatjad neil harvadel kordadel kui neid vaja oleks?

Vastus: sõidavad mõnes teises bussis. Ma ei saa endiselt aru, miks sellist töökohta vaja on. Ok, saan küll ju tegelikult - neoonvestides keskerakonna reklaam, aga seda reklaami võiks teha nii, et reaalselt ka rahva raha kulutamisest ühe erakonna heaks midagi kasu oleks.

Eile trollis oli olukord, kus üle kahe istme laiutas üks kummaline tõmmu noormees (ta sõidab tihti bussiga ja räägib omaette), teisel kahesel kohal istus prükkar suurte kottidega, tema kõrval oli teine koht siiski vaba. Tuli trolli kepiga vana naine ning soovis istuda noormehe kõrvale, kes ei tõmmanud ennast kokkupoole vaid ütles, et tema laseb enda kõrvale ainult noori tüdrukuid istuma ning viitas prükkari kõrval olevale vabale kohale. Nii nad seal vaidlesid mitu minutit. Vabandust, aga kus oli reisisaatja, kes võiks selliseid situatsioone lahendada? Ilmselgelt mitte selles trollis. Aga kui juba selline vajalik "teenus" on turule toodud, siis võiks nad ju igas ühissõidukis olla, et reisijad saaksid sellega arvestada (näiteks kärudega lapsevanemad ei peaks mõistatama, kas on keegi aitamas või mitte).

Ka olen näinud olukorda, kus noored rebisid paberit puruks ja loopisid maha ning reisisaatja heitis neile vaid pika pilgu. Ja kus parm jõi otse kangema alkoholi pudelist, reisisaatja oli kahe meetri kaugusel. Mis siis ikkagi täpsemalt nende funktsioon on? Ilus olla ja reklaami teha?

Kommentaare ei ole: