neljapäev, 14. märts 2024

Kambodža kroonikad. See Heureka-hetk








Meie autojuht pidi meile kella poole üheksaks hommikul järele tulema, aga oli juba enne kaheksat parklas ootel.

Teekond lennuaama meenutas maratoni, aga kilomeetrite asemel mõõtsime seda tundides - kui nüüd täpne olla, siis kulus sinnasõiduks täpselt üks tund. Ja just siis kui me arvasime, et kulgeme sujuvalt läbi turvakontrolli elektroonilised pardakaardid näpus, selgus tõsiasi, et meil tuleb siiski pardakaardi printimise järjekorda ennast sättida, mis tähendas, et meie kiirest pääsust väravasse sai olümpiavääriline pooletunnine sabatamine.

Peale Bangkokis maandumist läbisime proffidena kiirelt immigratsiooni, kuid suurem väljakutse ootas meid alles taksos, mille alapealkirjaks võib panna "Tõlkes kaduma läinud." Juhi pidev korrutamine "Ho you pay" ("Kuidas sa maksad?") kõlas katkise grammofonina ning eskaleerus iga kordamisena järjest kõrgemale frustratsioonitasemele. Ja just siis kui me olime valmis, et ta viskab meid kohe taksost välja, näitas ta sõrmega teeviidale, kus oli kirjas teemaks. Ning sellega jõudis meieni ka Heureka-hetk - ta küsis algusest peale "Highway - how you pay?" (Kiirtee - kuidas te maksate?).

Jõudsime hotelli ilma kiirteemakse tasumata, sest me ei olnud veel kohaliku rahaga ennast varustanud ning hotell haaras esimese asjana meie seljakotid enda valdusse, et need siis ise üles viia. Hotell oli pigem pettumus kui aken puhkuseparadiisi.

Pärast kiiret värskendamist võtsime suuna kulinaaria püha graali juurde - ümber nurga asuvasse burgeriputkasse. Seal, keset särisevate burgerite imelist lõhna, avastasime kõige mahlasemate ja maitsvamate burgerite nirvaana Kagu-Aasias.

Kõhud täis, asusime nagu ikka Starbucksi poole teele, kus leidsime ennast kruusitust olukorrast - polnud ei Tai ega Bangkoki kruuse... Riiulid olid kaetud Samuti, Phuketi ja Chiang Maiga. Jalutasime läbi Khao San Roadi ning kihutasime Wat Aruni taha loojuvat päikest vaatama. Vaatamata sellele, et jäime ilma päikese suurest finaalist templi taga, saime siisk veel pisut roosakat kuma nautida.

Kommentaare ei ole: