laupäev, 1. juuni 2019

Praha päevikud. Vaatega korter






Plaanisin omale poole viieks äratuse panna, et siis saab rahulikult võtta ja kell 5 startida. Viimasel hetkel otsustasin siiski ümber ning panin äratuse kella veerand viieks. Pool viis tuli Gerlilt sõnum, et nad on valmis ja hakkavad kohe tulema. Tegin siis hammaste kiirpesu ja kihutasin 4:40 välja.

Eesti pinnal oli olukord rahulik - esimest autot nägime Valga kandis, ühtegi inimest silma ei hakanud, tee ääres olevad põllud olid udu varjus. Erinevalt eestlastest lätlased teavad, kuidas rikkus majja tuuakse ning igas bussipeatuses ootas ports kohalikke bussi. Ma loodan, et neil on seal need maakonnaliinid paremini toimivad kui meil.

Ryanair andis korralikult gaasi ning veel enne 12 olime Prahas. Kella kolmest oli lubatud, et saame võtmed kätte ning korterisse. Võtsime seega takso ning sõitsime Palladiumisse sööma ning shoppama. Kaubanduskeskuse parimas lokaalis ootasime peaaegu ainsate külastajatena oma toitu julgelt üle poole tunni. Kui ettekandja arve tõi, ütles ta veel rõhutatult, et jootraha pole sisse arvestatud. Väga mõistlik vähemalt, ma ka ei lisaks sellise teeninduse eest jotsi. Kaubanduskeskusest õue astudes selgus tõsiasi, et ilmateadet oleks tasunud uskuda - väljas oligi vähemalt 27 kraadi sooja. Kuna meil aega endiselt oli, marssisime jalgsi korterisse.

Korterivõtmed pidid olema akna küljes koodiga karbis. Valisime oma karbi välja ja mida seal polnud, olid võtmed. Kella kolmeni oli veel veerand tundi aega ka. Katsusime välisust ning selgus, et see on lahti, otsustasime koridoris edasi oodata. Ja siis me muudkui ootasime ja ootasime kuni juba kell veerand neli saime korterisse. Idasuunas avanevad vaated Narodny Muzeile ning läänesuunas katedraalile.

Gerli tegi kohe plaanid, et nemad pikutavad natuke ja Gaili käib poes. Õnneks Robyn otsustas kaasa tulla ning kahest poest tassisime vähemalt nädala moona koju.

Peale väikest vedelemist ja jogurtipausi läksid naised uuele ringile välja ning kõige raskema koti kandja jäi koju. Tutvusime vaatamisväärsustega - esimesest vaatamisväärsuseks osutus C&A pood, kus me tutvusime väga põhjalikult kõikidel neljal korrusel olevate väljapanekutega. Peale seda veel jäätiseputkaga ning kõndisime koju tagasi.

Kommentaare ei ole: