pühapäev, 2. juuni 2019

Praha päevikud. Muskel kasvab






Kuna ma polnud kunagi pidanud mõtlema teemale, mida teha Prahas lastega, siis arusaadavalt polnud mul varrukast ka ideid välja raputada. Google tuli appi ning andis teada, et Praha loomaaed kuulub maailma tippude hulka. Seega Saskia soovil ja havi käsul oli tänane esimene sihtkoht loomaaed. Kuna nimetatud elukad aeti alles kell 9 voodist välja ning turistid olid juba kuuest silmad lahti kauneid vaateid aknast imetlemas, siis tegin suurepärase ettepaneku jalutada üle Kaarli silla ning tellida sealt takso. Ühtlasi teadsin ma ju teisel pool silda ka ühte tänavanurka, kus levib tasuta Praha linnanet. Alustasime teekonda, ostsime poole pealt paar trdelnikut kosutuseks ning jõudsime Staromestskale. Selgus, et hommikul poole üheksa paiku on kõige popim aeg pulma- ning muudeks fotoshuutideks. Märkasime viie minuti jooksul viit. Jätkasime jalutuskäiku ning Kaarli sillal vaatasime paralleelselt apostlitega veel shuute.

Teisel pool silda selgus tõsiasi, et Praha linn on oma tasuta neti sealt ära viinud. Käisin seda siis üle tee asuvas hostelis küsimas ning juba 6 minutit hiljem korjaski Anatolii meid peale.

Loomaaias arvas Gerli, et on hea mõte võtta puidust käru puhuks kui Saskia ära väsib, et siis teda vahepeal käruga vedada. Kuna Praha loomaaed, nagu selgus, asub mägisemal alal kui Norra riik, siis suurem osa energiast kulus tühja käru ülessikutamisele või mäest alla minnes kandu vastu maad surudes, et mitte koos käruga allamäge uhama panna.

Loomaaed ise oli tõesti huvitavalt tehtud - käisime Indoneesia dzhunglis, kus nahkhiired pea kohal lendasid, vaatasime elevante, jääkaru, kaelkirjakuid ja pooli teisi elukaid. Sõime kohalikus einelas ning kolm tundi hiljem olime valmis koju naasma, et väike lõunauinak teha. Tellisime taas takso ning ilmselt olime Anatoliile kustumatu mulje jätnud, sest just tema korjas meie tellimuse ning varsti ka meid endid üles.

Osad magasid tunnikese, tugevamad vaatasid vapralt lage. Pealelõunal läksime esmalt DMi, et kosmeetikavarusid täiendada, sealt veganjäätiseputkasse, et Saskia saaks omale sobiva jätsi valida (kuid selgus, et ümber kvartali ulatuv saba ei olnud meie päevakavas) ning siis tagasi eelmisse kaubanduskeskusse, kus sai ka ilma tunde sabas veetmata jätse.

Jäätised peos liikusime Praha parima mänguasjapoe poole. Seal selgus, et tegemist on terve mänguasjakeskusega - hiigelpood, liutoru, karussell, jäätiselett, peeglitelabürint, liblikafarm ning lego muuseum.

Kommentaare ei ole: