neljapäev, 8. veebruar 2018

Go blue. Toiduainete pakendamine ja Hello Fresh.








Nädalajagu tagasi viskas mul Instas ette Hello Fresh reklaami. Tegemist on firmaga, mis paneb kokku õhtusöökide retseptid ning kõik vajaminevad toiduained (v.a. sool, pipar ja õli, mis peaks omal kodus olemas olema) ja toob siis nädalajao (kolm või neli dinnerit, olenevalt tellimusest) ukse taha. Kuna esimesele tellimusele pakuti ka 35-dollarilist allahindlust, otsustasin, et proovime ära. Sisestasin kõik andmed ning tuli veateade, et unusta ära, käi ise Aldis kui süüa tahad. Unustasingi. Kuni laupäeva hommikuni kui aknast välja vaadates trepi peal Hello Fresh kasti nägin. Tassisin selle siis sisse, kontrollisin konto väljavõtet ja selgus, et nad olid ümber mõelnud ning tõid meile ikka nädalakraami ära.

Mida me siis sõime kolmel õhtul:
Juustutortellonid spargliga pestokastmes
Risotto röstitud pähkelkõrvitsaga (butternut squash)
Mehhikopärane tortillasupp

Kõiki toite ja algmaterjali näeb piltide pealt. Eraldi postitan hiljem ka retseptid. Aga teenus on väga mugav - iga dinner oli eraldi paberkotti pakitud ning kõiki koostisaineid oli kas täpselt vajaminev kogus või pisut rohkem. Küüslauk oli kooritud ja kahekaupa vaakumpakendis. Kõrvits oli kooritud ja hakitud. Sibul oli endal koorida ja hakkida. Väga ebameeldiv. Riisi täpselt kahe portsu jagu. Jne. Enamuses oli omal kas natuke vaja noaga tegutseda või lihtsalt pakendite avamise ja potti valamise vaev. Ma risottole lisasin omalt poolt veel natuke silmapilgutava öökulli veini, sest ma ei ole veel kuulnud, et risotto ilma veinita valmiks.

Aga pakendite teemal tahtsin veel sõna võtta. Ja mitte sellest, et siin kõik pakendatud on. Seda nagunii. Aga kui ricotta- või jogurtitops siin kilega ja siis veel kaanega kaetud on, siis võiks ju eeldada, et nagu mujal maailmas, võtad kaane pealt, haarad kilel otsast kinni ja tõmbad siuhhh maha. Tühjagi. Kinni võid haarata, aga tõmbama hakates on tühjad pihud. See kile on sinna nii külge keevitatud, et ainus variant on terava noaga serva mllda lahti lõigata. Ma saan aru, et mul on esimese maailma probleemid, aga no lihtsalt tahaks vahest oma jogurtit avada ilma nuga määrimata. Ja siis on veel piimapudelid. Keerad korgi lahti ja nii kui valama hakkad, tuleb sealt pudelisuult kuivand piimapuru. Ehk et peale korgi lahtikeeramist tuleb esimese asjana pudelisuu ära puhastada. Iga kord! Mis pudelid need sellised siin on? Jajah, muru on teisel pool aeda rohelisem, aga piimapudelid on ka puhtamad. Vähemalt neis aedades, kus ma piima olen tarbinud.

Kommentaare ei ole: