neljapäev, 14. veebruar 2013

Lilleline Bali


Sõbrapäeva puhul on poed ja restoranid lilledega kaunistatud. Restoranide uste ees on roosiõielehtedest südamed, seinte ääres põlevad küünlad. Palju ilusam ja taevalikult lõhnavam kui mujal levinud roosa ja punane plastik.


Päeval tiirutasime saarel ringi – vaatasime Kintamali vulkaani ja riisipõlde, ostsime puuvilju, käisime templis ja kohviistanduses. Viimane oli täiesti plaaniväline, aga jäime väga rahule. Lisaks erinevate kohvide, teede ja kakao proovimisele maitsesime ka tervet rida puuvilju ning ostsin kaasa kilojagu kirevilja. Kuna korjati otse puu otsast, siis on lootust, et elavad lennud üle ning järgmisel nädalal kaunistab minu toidulauda passionitoorjuustukook :)


 Balil on meie menüü 2/3 ulatuses koosnenud puuviljast ning ka täna pole mingi erand – lõunaks sõime banaani ja snake fruiti. Pidasime siestat, mina pakkisin asju ning õhtul läksime taas välja. Kuna me sööme siin väga palju puu- ja köögivilju, siis oleme riisi ja nuudlite osas üsna alla andnud ning sööme ka neid tihedamini kui reaalselt soovi oleks. Võtsin riisi spinati ja riivitud kookosega. Toit karjus kastme järele, aga muidu oli väga maitsev. Magusaks jagasime kookosepirukat, mis oli üllatavalt hea.


Kuna Balil tekib uusi tuttavaid igal sammul, siis õhtul õlut juues kohtusime nii „vanade“ tuttavatega kui tutvusime taas ka uutega.

Kommentaare ei ole: