Tulin Balilt ära muuhulgas ca pooleteist kilo äsja puu otsast korjatud granadilli, suure paki lõhnava vanilli ja kuldse safraniga. Granadill sobib küll suurepärast kõiksugustesse magustoitudesse, aga täiesti vastupandamatu troopilise ja kreemja koogi saab kui lisada valget šokolaadi ja toorjuustu.
Vaja läheb:
250 grammi küpsiseid (šokolaadi- või trühvliküpsised)
100 grammi toasooja võid
400 grammi toorjuustu
400 grammi mascarponet või mascarpone ja kohupiimapasta segu
300 grammi valget šokolaadi
1 sidruni või laimi riivitud koor ja pisut mahla
4-5 granadilli sisu
vanilli
Purusta küpsised ja sega võiga ühtlaseks. Suru 24cm lahtikäiva vormi põhja ning pane kreemi valmistamise ajaks külma.
Sega omavahel toorjuust ja mascarpone, maitsesta vanilli, sidrunikoore ja -mahlaga. Sulata veevannil tükeldatud valge šokolaad ning sega seejärel toorjuustu hulka. Viimasena lisa granadill. Mina segasin granadilli hulka ka pisut safranit, aga seda lihtsalt sellepärast, et see oli mul käepärast :) Vala täidis ettevaatlikult põhjale ning jäta kook enne serveerimist neljaks tunniks kuni üleöö jahedasse.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar