reede, 28. detsember 2012

Taimetoitlase Nasi Goreng


"80 toiduga ümber maailma" on ilmselt välja valinud parima igalt poolt, kus peatuti, süüa tehti ja söödi. Indoneesia tuntuimate toitude hulka kuuluvad maapähklikastmes köögiviljasalat Gado Gado ja täidlase maitsega riisiroog Nasi Goreng. Selles Sumatra saarelt pärit toidus on võimalik ära kasutada eelmistest söögikordadest ülejäänud riis. Ja kana. Raamatu algses retseptis oligi see kanaga tehtud, aga kana asemele pistetud šampinjonid maitsesid ka ideaalselt.

Vaja läheb:
2 muna
1 sl maapähkli- või seesamiõli
2 sibulat, peeneks hakitud
3 cm jupp ingverit, hakitud või riivitud
1 suur tšillipipar, seemned eemaldatud, viilutatud
0,5 tl kurkumit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud koriandrit
2 peotäit šampinjone, neljaks lõigatud
3 portsjonit keedetud riisi
1 sl sojakastet
2 sl maapähkleid  


Klopi munad lahti ja prae väheses õlis omlett. Lõika see peenikesteks ribadeks ja pane kõrvale.

Pane pannile maapähkliõli, sibulad, küüslauk, inver ja tšilli ning hauta madalal kuumusel ca 5 minutit, kuni sibulad on kergelt läbipaistvad. Lisa kurkum, vürtsköömned ja koriander ning seejärel šampinjonid. Sega korralikult ning prae mõni minut keskmisel kuumusel.

Lisa riis. Sega ca 5 minutit, kuni kõik on tulikuum. Sega hulka ka sojakaste.

Rösti pähklid (mina kasutasin india pähkleid, sest mul maapähkleid kodus ei leidu) ning kaunista nasi goreng pähklite ja omletiribadega. 


Kommentaare ei ole: