Selle aasta viimased jõuluküpsised on raamatust "80 toiduga ümber maailma". Ma olen tõenäoliselt juba rohkem kui korra seda raamatut siin kiitnud ja kiidan endiselt. Indiast, Mumbai ja Kolkata vahelt pärit krõbedad küpsised on ilusad, tugeva kardemonimaitsega, võised ja muredad - just sellised nagu ühed korralikud klassikalised küpsised olema peavad.
Vaja läheb:
125 grammi toasooja võid
1 tl söögisoodat
0,5 tl jahvatatud kardemoni
pisut soola
175 grammi heledat pruuni suhkrut
1 muna
350 grammi nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Sega või, söögisooda, kardemon ja sool. Sega hulka suhkur, seejärel muna. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Lisa kuivained võisegule ning sega kõik ühtlaseks tainaks. Pane segu paariks tunniks külmikusse.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Vormi taignast ca 1-2 cm läbimõõduga pallikesed, suru need pisut lapikuks ning pane küpsetusplaadile. Kasta kahvel jahu sisse vajuta igale küpsisele ruudumuster.
Küpseta 10 minutit kuni küpsised on aromaatsed ja kuldsed, võta välja ja lase restil jahtuda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar