esmaspäev, 10. detsember 2012

Rock Drops kirsside / jõhvikate / ingveri ja rosinatega


Enne maitsmist ei arvanud ma neist küpsistest just märkimisväärselt palju, aga samas tundusid nad kokaraamatus piisavalt huvitavad ja lihtsad, et järele proovida. Hetkel on tegemist täiesti hitiga, sest ma olen jõudnud neid juba mitu korda teha. Täidiseid varieerides maitsevad need ka iga kord pisut isemoodi. Jõuluaega sobivad ingver ja jõhvikad näiteks suurepäraselt.


Vaja läheb:
200 gr jahu
2 tl küpsetuspulbrit
100 grammi külma võid, väikeste tükkidena
75 grammi pruuni suhkrut
100 grammi (pool klaasi) rosinaid
100 grammi (ca pool klaasi) kuivatatud puuvilju: näiteks kirsse, jõhvikaid, suhkrustatud ingverit
1 muna, lahtiklopitud
2 spl piima 


Sõelu jahu ja küpsetuspulber suurde kaussi. Näpi juurde või kuni segu meenutab leivapuru. Lisa suhkur, rosinad ja puuviljad. Sega hulka muna ja piim. Tainas peaks jääma kergelt tükiline.


Tõsta lusikaga tainas plaadile, jäta piisavalt suured vahed, sest küpsised valguvad pisut laiali. Minul tuli kogusest ca 20 küpsist. Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit, kuni küpsised on kuldpruunid ja katsudes kõvad.


Serveeri kas kuumalt või jahtunult, mõlemat moodi on imehead :) Retsept on Emma Patmore'i raamatust "Baking".

Kommentaare ei ole: