Võimalusel võtan India restoranides alati paneeri mõnes, eelistatult spinatikastmes. Vaatamata sellele, et paneer mu köögis praeguseks üsna iganädalaseks toiduks on muutunud, ei ole ma selle ja spinati kooslusest veel kuidagi ära tüdinenud. Toit valmib lihtsalt (ehkki mitte just vähese ajakuluga) isegi siis kui alustada paneeri tegemisest.
Vaja läheb:
200 g paneeri (india juust)
3 sl õli
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 tk küünt küüslauku
poole sidruni peenelt riivitud koor ja mahl
30 g hakitud värsket koriandrit
2 tk sektoriteks lõigatud punast sibulat
3 sl keskmise tugevusega karripastat
250 g tomateid, hakitud
3 sl õli
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 tk küünt küüslauku
poole sidruni peenelt riivitud koor ja mahl
30 g hakitud värsket koriandrit
2 tk sektoriteks lõigatud punast sibulat
3 sl keskmise tugevusega karripastat
250 g tomateid, hakitud
100 ml vett
200 g värsket või külmutatud spinatit
soola, soovi korral
musta pipart
200 g värsket või külmutatud spinatit
soola, soovi korral
musta pipart
Lõika paneer kuubikuteks. Pane kaussi, sega juurde 2 sl õli, vürtsköömned, purustatud küüslauk, riivitud sidrunikoor ja pool hakitud koriandrist. Maitsesta pipra ja soovi korral soolaga ja lase 15 minutit maitsestuda.
Kuumuta seejärel ülejäänud õli pannil, lisa paneer koos marinaadiga. Prae keskmisel kuumusel 2-3 minutit, kuni juust on kergelt pruunistunud. Tõsta kõrvale.
Tõsta pannile sektoriteks lõigatud sibulad ja prae umbes 7 minutit, kuni sibul on kuldpruun.
Lisa karripasta ja kuumuta veel minut aega.
Lisa tomatid, praetud paneer ja külm vesi. Kuumuta keemiseni, siis hauta 5 minutit.
Lisa spinat, sidrunimahl ja ülejäänud koriander. Kuumuta minut aega.
Serveeri riisiga.
Retsept on nami-namist.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar