Kuna jahedad sügisõhtud on kohale jõudnud, siis muutuvad söögid vaikselt vürtsikamaks ja soojendavamaks. Sidrunimaitseline tomati-läätsesupp lambalihaga maitseb suurepäraselt ning sobib imehästi kirju ja päikeselise sügispäeva õhtusse.
Vaja läheb:
300 gr lambahakkliha
pool sibulat
2 küüslauguküünt
paar spl õli
ca 500 ml vett
soola
1 tl vürtsköömneid
2 tomatit püreeritult
1 dl punaseid läätsesid
1 sidruni riivitud koor ja mahl
0,5 tl jahvatatud koriandrit
0,5 tl garam masalat
1-2 kuivatatud tšillit
peotäis värsket koriandrit
Haki sibul ja küüslauk ning pruunista kergelt õlis. Lisa hakkliha, sool, pool tl vürtsköömneid ning prae kuni hakkliha on kergelt pruunikas. Vala hakklihale tomatipüree, vesi, sidrunikoor ja -mahl, läätsed, jahvatatud koriander, 0,5 tl vürtsköömneid, garam masala, tšilli ning pool peotäit hakitud värsket koriandrit. Lase keema tõusta ning hauta seejärel madalal tulel kuni läätsed on pehmed, ca pool tundi. Serveeri hakitud koriandriga.
Vaja läheb:
300 gr lambahakkliha
pool sibulat
2 küüslauguküünt
paar spl õli
ca 500 ml vett
soola
1 tl vürtsköömneid
2 tomatit püreeritult
1 dl punaseid läätsesid
1 sidruni riivitud koor ja mahl
0,5 tl jahvatatud koriandrit
0,5 tl garam masalat
1-2 kuivatatud tšillit
peotäis värsket koriandrit
Haki sibul ja küüslauk ning pruunista kergelt õlis. Lisa hakkliha, sool, pool tl vürtsköömneid ning prae kuni hakkliha on kergelt pruunikas. Vala hakklihale tomatipüree, vesi, sidrunikoor ja -mahl, läätsed, jahvatatud koriander, 0,5 tl vürtsköömneid, garam masala, tšilli ning pool peotäit hakitud värsket koriandrit. Lase keema tõusta ning hauta seejärel madalal tulel kuni läätsed on pehmed, ca pool tundi. Serveeri hakitud koriandriga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar