pühapäev, 16. oktoober 2011

Biutiful

Biutiful, režissöör Alejandro González Iñárritu

Javier Bardem on hea. Ja film oli hea.

Uxbal on üksikisa, kes kasvatab Barcelonas oma kahte last ning on raha teenimiseks sunnitud tegutsema Barcelona all-ilmas. Pärast seda kui ta kuuleb, et tal pole haiguse tõttu enam palju elada jäänud, üritab ta oma laste tulevikku võimalikult kindlustada ning tema tegevused muutuvad järjest meeleheitlikumaks ja riskantsemaks.

Filmis on meeleheidet, armastust, vägivalda, usaldust, kahetsust, valu, lootusetust ja lootust. See film näitas ka Barcelonat hoopis uuest küljest, sellisest, mida enamus näha ei tahaks ning mille olemasolu eitama kiputakse. Barcelona illegaalsed võõrtöölised, Senegali põgenikud, keldris ööbivad hiinlased, haige üksikisa, kes peab kindlustama oma laste tulevikku ning samas hoolitsema ka neurootilise endise abikaasa eest.

Kas Eestis müüdavad DVD-d mingi kvaliteedikontrolli ka läbivad? Ma olen siiani küll pooldanud originaalide ostmist, aga siinsete filmide olematu kvaliteet muudab selle mõttetuks. Milleks maksta raha kui DVD esimesel (Biutiful) või teisel (Vicky Cristina Barcelona) vaatamisel juba katkema hakkab? Ja need kaks on vaid näited hiljutiostetud filmidest. Mõistlikum on oma filmid edaspidi osta reisidelt ja netipoodidest või laadida alla. Viimane pole küll väga legaalne tegevus, samas on põhjendamatu ka raha küsimine selge praagi eest.

Kommentaare ei ole: