pühapäev, 16. oktoober 2011

Kanalihapallid okraga tomatikastmes


Kuniks veel jagub kohalikku tomatit, saab teha imelisi värskeid ja kiireltvalmivaid tomatikastmeid. Mõned küpsed tomatid, sibulat, küüslauku, maitse järgi vürtse, natuke vett või puljongit ja kastmepõhi on valmis. Soovi korral kasvõi kohe värske pastaga söömiseks. Ja kuigi tavaliselt minu meelest kana ja tomat kokku ei sobi, siis need kanalihapallid maitsesid tomatikastmes väga hästi.

Vaja läheb:

Kanalihapallide jaoks:
2 kanafileed
4 spl oliiviõli
soola
punt tilli
punt koriandrit
2 tl vürtse vastavalt maitsele (näiteks vürtsköömen, garam masala, momo masala)
pool sibulat
2 küüslauguküünt
peotäis keedetud riisi
praadimiseks õli

Tomatikastme jaoks:
2-3 tomatit
1 klaas vett või puljongit
pool sibulat
1 küüslauguküüs
1 tl vürtsköömneid
kümmekond okrat
õli


Pane kõik kanalihapallide ained peale riisi ja praadimisõli blenderisse ning sega ühtlaseks. Sega eraldi juurde ka keedetud riis ning jäta segu pooleks tunniks maitsestuma. Vormi pisikesed pallid ning prae õlis kuldpruuniks. Tõsta taldrikule.

Tomatikastme jaoks pane kõik ained peale vee/puljongi, okra ja õli blenderisse ning püreesta ühtlaseks. Vala tomatipüree pannile ning kuumuta kuni segu pakseneb. Lisa seejärel vesi ja lase keema tõusta. Vala kanalihapallid ja okra tomatikastmesse ja lase kümmekond minutit haududa.

Serveeri riisiga.

Kommentaare ei ole: