Mõnusalt kookoskoorene ja kergelt vürtsikas kana sügisõhtutesse.
Vaja läheb:
pool kilo kanafileed või kintsuliha
1 spl õli
5 vürtspipart
5 musta terapipart
1 spl (1 tk) jahvatatud muskaatpähklit
0,5 tl cayenne-pipart
0,25 tl valget pipart
0,5 tl jahvatatud kardemoni
jupp kaneelikoort
1 spl lahjat sinepit
3 nelgitera
400 g suvikõrvitsat, kooritud ja tükeldatud
0,5 klaasi kookospiima
0,5 tl soola
Mõõda maitseained kaussi, kuumuta pannil õli ja vala kõik maitseained õlisse ning kuumuta maitseaineid umbes minut, kuni segu pruunistub.
Lisa suvikõrvits ja sega maitseainetega 5 minutit, kuni suvikõrvits muutub kergelt kollakaks ja pehmeks, lisa veidi vett, et põhja külge kinni ei jääks.
Tõsta suvikõrvitsa peale kanatükid ja sega suvikõrvitsaga läbi ja jäta madalale tulele kaane alla hauduma, aeg ajalt segades.
Kui kanast ja tsukiinidest eralduv vesi hakkab aurustuma, lisa veidi vett, nii et kana põhi oleks kaetud ja hauta veel, kokku ca 20-40 minutit (sõltuvalt kanatükkide suurusest) kuni kana on läbi küpsenud ja suvikõrvits on muutunud paksuks kastmeks.
Vala kanale kookospiim. Maitsesta soolaga ja lase veelkord keema tõusta.
Serveeri riisiga.
Retsept Nelelt.
Lisa suvikõrvits ja sega maitseainetega 5 minutit, kuni suvikõrvits muutub kergelt kollakaks ja pehmeks, lisa veidi vett, et põhja külge kinni ei jääks.
Tõsta suvikõrvitsa peale kanatükid ja sega suvikõrvitsaga läbi ja jäta madalale tulele kaane alla hauduma, aeg ajalt segades.
Kui kanast ja tsukiinidest eralduv vesi hakkab aurustuma, lisa veidi vett, nii et kana põhi oleks kaetud ja hauta veel, kokku ca 20-40 minutit (sõltuvalt kanatükkide suurusest) kuni kana on läbi küpsenud ja suvikõrvits on muutunud paksuks kastmeks.
Vala kanale kookospiim. Maitsesta soolaga ja lase veelkord keema tõusta.
Serveeri riisiga.
Retsept Nelelt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar