pühapäev, 30. oktoober 2011

Karamellised kõrvitsaküpsised

Ma ei ole suurem asi küpsisesõber, aga need, kergelt karamellised, seest pehmed ja ümbert krõbedad kõrvitsaküpsised on imehead.

Vaja läheb:
150 g võid
225 g fariinsuhkrut või tumedat muscovado suhkrut
300 g keedetud ja püreestatud kõrvitsat
150 g rosinaid või 100 g hakitud valget šokolaadi
4 kupart kardemoni, puhastatud ja purustatud
1,5 tl vanillisuhkrut
340 g nisujahu
1.5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl jahvatatud kaneeli


Vahusta või suhkruga, lisa kõrvitsapüree.
Sõelu teise kaussi jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur, kardemon ja kaneel, sega juurde ka šokolaaditükid või rosinad. Lisa seejärel või-kõrvitsasegule. Sega hoolega.
Tõsta tainas lusikaga küpsetuspaberile, jättes tainaportsude vahele piisavalt ruumi, kuna küpsised valguvad küpsedes laiali.
Küpseta 200-kraadises ahjus 15-18 minutit, kuni küpsised on veidi pruunistunud.
Jahuta ahjuplaadil 5 minutit.

Kogusest tuleb ca 30 küpsist.

Retsept veidi muudetult nami-namist.

Link

Kommentaare ei ole: