Hiljuti ilmus minu kokaraamaturiiulisse BBC Books 101 one-pot dishes, kust on pärit ka siinsesse sügisõhtusse hästi sobiv sidruniline kikerhernesupp.
Vaja läheb:
oliiviõli
1 keskmine sibul, hakitud
2 sellerivart, hakitud
2 tl vürtsköömnet
600 ml värsket puljongit
3 keskmist tomatit, püreestatud (või 1 purk purustatud tomateid)
3 küüslauguküünt
1 purk kikerherneid, nõrutatud
0,5 - 1 sidrun, mahl ja riivitud koor
peotäis koriandrit
oliiviõli
1 keskmine sibul, hakitud
2 sellerivart, hakitud
2 tl vürtsköömnet
600 ml värsket puljongit
3 keskmist tomatit, püreestatud (või 1 purk purustatud tomateid)
3 küüslauguküünt
1 purk kikerherneid, nõrutatud
0,5 - 1 sidrun, mahl ja riivitud koor
peotäis koriandrit
Kuumuta õli ning prae madalal tulel sellerit ja sibulat ca 10 minutit, kuni need on pehmed ja kergelt jumekad. Maitsesta vürtsköömnega ja hauta veel minut. Keera kuumus kõrgemaks ning lisa puljong, tomatipüree, purustatud küüslauk ja kikerherned. Hauta 8 minutit, seejärel lisa sidrunikoor ja -mahl ning keeda veel kaks minutit. Maitsesta vajadusel ning serveeri rohke koriandriga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar