neljapäev, 7. aprill 2011

Tom Yum Gai


Talvised rammusad ja vürtsikad karrid ning läätsehautised on vahetumas kevadiste kergete ja vürtsikate suppide vastu. Teada-tuntud magushapu supp seekord kanaga.

Kahele läheb vaja:
2-3 klaasi vett
2 kanafileed
paar kirsstomatit
jupp ingverit
5-6 kaffirilaimilehte
1 vars sidrunheina
kalakastet
palmisuhkrut või tavalist suhkrut
1-2 laimi
2 punast tšillit
koriandrit

Pane vesi keema. Eemalda sidrunheinal välimine kõva kiht, tambi ülejäänud vars kergelt läbi ning lõika diagonaalis viiludeks. Eemalda ühel tšillil seemned ja lõika viiludeks. Teine tšilli lõika koos seemnetega viiludeks, pane eraldi kaussi ning vala peale külm vesi. Koori ingver ja lõika õhukesteks viiludeks. Eemalda laimilehtedelt roots. Lisa tšilli (kõik peale selle, mis veega kausis on), sidrunhein, ingver, kaffirilaimilehed ja paar supilusikatäit kalakastet keevale vedelikule. Lõika kirsstomatid pooleks ja kanafileed kuubikuteks ning lisa supile. Lase keeda kuni kana on läbi keenud. Maitsesta supp 1-1,5 laimimahla, palmisuhkru ja kalakastmega. Serveeri koos laimisektorite, kalakastme ja vette pandud tšilliga, millega iga sööja saab vastavalt oma soovile suppi maitsestada.

Kommentaare ei ole: